«Укрпошта» оскаржуватиме рішення суду, який визнав закриття стаціонарних поштових відділень на Чернігівщині протиправним

17:43, 8 жов. 2019
 
«Укрпошта» оскаржуватиме рішення суду, який визнав закриття стаціонарних поштових відділень на Чернігівщині протиправним

Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який визнав протиправним закриття стаціонарних поштових відділень на Чернігівщині, «Укрпошта» буде оскаржувати у Касаційному суді. Про це UA: Чернігів сказав генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

«Обов’язково будемо. Щодо позову, я думаю, що здоровий глузд варто захищати, а з дитячою хворобою популізму варто боротись».

Рішення, згідно з яким «Укрпошта» має відновити в селах роботу закритих поштових відділень, апеляційний суд виніс 30 вересня. Його повний текст з’явився нині. Щоб оскаржити рішення суду «Укрпошта» має 30 днів. Про це Суспільному сказала прес-секретарка суду Ольга Цвіль.

«Згідно з законом «Про поштовий зв’язок» усі користувачі мають рівні права на користування послугами поштового зв’язку на всій території України. Таким чином, дискримінували права тих, хто проживає у селах з населенням менше двох тисяч осіб. Окрім того, дискримінували тих, хто приїздить у такі села, хто комунікує з мешканцями таких сіл. Наказ міністерства за №442 «Про затвердження плану стратегічного розвитку АТ «Укрпошта» визнається протиправним і нечинним. Зобов’язується Міністерство інфраструктури вчинити дії спрямовані на відновлення роботи стаціонарних відділень».

Апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції. Позов –  визнати закриття стаціонарних поштових відділень на Чернігівщині протиправним – подавала у березні цього року Громадського організація «Оновлення». Її очолює Сергій Коровченко – екс-кандидат у нардепи за 210 округом на дочасних виборах до Верховної Ради.

«Наказ Міністерства інфраструктури, який має назву «Про стратегічний план розвитку «Укрпошти» він суперечив Конституції – у нас фактично відбувалась дискримінація за місцем  проживання наших громадян. Вони повинні починати виконувати рішення суду щодо відновлення стаціонарних поштових відділень, якщо вони цього не зроблять, то це є підставою до притягнення до кримінальної відповідальності».

Нагадаємо, стаціонарні поштові відділення в області почали закривати минулого літа. Під скорочення потрапили всі відділення у населених пунктах, де проживає менш ніж 2 тисячі людей. Їх тепер обслуговують пересувні відділення. Чернігівщина стала першою областю, де впровадили пілотний проект «Укрпошти».