Розпочався чемпіонат області з велоспорту-шосе пам’яті майстра спорту Анатолія Остапенка

19:11, 5 жов. 2019
 
Розпочався чемпіонат області з велоспорту-шосе пам’яті майстра спорту Анатолія Остапенка

Сьогодні розпочався чемпіонат області з велоспорту-шосе пам’яті майстра спорту Анатолія Остапенка. У перший день проводили індивідуальні заїзди. Стартували на 150 кілометрі об’їзної траси, фінішували у селі Красне. Взяти участь могли всі охочі, подали заявки на заїзди 15 чоловіків. Про це UА:Чернігів сказав старший тренер з шосе чернігівської спортшколи №1 Андрій Кармелюк. 

На сто п’ятдесятому кілометрі об’їзної траси Чернігова готуються до індивідуальних заїздів учасники чемпіонату області з велоспорту-шосе пам’яті майстра спорту Анатолія Остапенка. Учасників 15, всі вони чоловіки, каже тренер з велоспорту-шосе Андрій Кармелюк.

«Приїхали команди КДЮСШ Ніжин, КДСЮШ № 1 Чернігів, комплексна спортивна школа «Україна» - її представляє тренер Татарченко Володимир Петрович.

Це вже завершується сезон, це остання гонка у сезоні шосейна. Далі велосипедисти переходять на участь у велокросі, готуються до участі у чемпіонаті України наприкінці жовтня, велокросу».

Учасники стартують з інтервалом у хвилину.

Борис Ушаков, учасник чемпіонату: «Змагання – це завжди цікаво. Хочеться подивитися на інших, проявити себе. І щось нове. Подивитися результати тренувань.

Останні декілька тижнів були посилені тренування, щоб показати якийсь результат, тим паче, уже сезон завершується і хочеться якось проявити себе. І максимально витиснути все із тренувань».

Учасники мають проїхати 25 кілометрів. Їдуть шосе у напрямку села Красне.

Табличку "фініш" встановлюють у селі Красне біля велосипеда, який встановили на місці аварії - у ній  чотири роки тому загинув майстер спорту Анатолій Остапенко.  На його честь і заснували ці змагання.

Першим фінішував чернігівець Євген Лопоха. Він подолав дистанцію за сорок одну хвилину.

«Важко було тільки підйоми, а так було легко. Коли фура проїжджає – зустрічний вітер. Тому трошки погано.»

Друге місце посів Михайло Роздерій, третє  - Ілля Тесленок. Чемпіонат дводенний. Шостого жовтня у велосипедистів буде груповий заїзд.