Доля Мальчика: що робитимуть із конем, якого новгород-сіверські чиновники хотіли здати на м’ясо

14:07, 7 жов. 2019
 
Доля Мальчика: що робитимуть із конем, якого новгород-сіверські чиновники хотіли здати на м’ясо

Коня на прізвисько Мальчик, що живе у Новгород-Сіверському дитячому садочку «8 Березня» продадуть до нового року. Про це сказав Павло Верченко, начальник міського відділу освіти. Зараз вже готують документи для проведення аукціону. Кінь Мальчик працював у садочку 20 років. На ньому підвозили продукти дітям. У цьому році залишився без роботи. У квітні міська рада планувала продати коня до осені. Серед варіантів продажу був – здати на м’ясо. Олексій Коцебчук далі.

Лариса Страшок навантажує тачанку овочами та фруктами – готує гостинці для дитсадкового коня на прізвисько Мальчик. Каже, підгодовує його городиною кожної осені.

Садочок від будинку Лариси – через дорогу.

«Хороший конюх знайшовся. То я  сама возила. А тепер він приходить і забирає».

Микола Адаменко тимчасово підміняє конюха, який на лікарняному. Виводить Мальчика зі стійла. Кінь куштує Ларисиних гарбузів.

«Кінь паше, нормальний, хороший кінь. Але я тільки 2 тижні - на підміні».

За цей час Мальчик звик до Миколи.

«Характер перший день поганенький був. А зараз, якщо хочете, покажу вам на прикладі. Зараз буде ржати. Так він просить».

Коню 26 років, 20 з них він живе і працює у дитячому садку. Раніше на ньому возили продукти для дітей. Тепер це роблять постачальники. І кінь все літо простояв без роботи.

Галина Потєєнко, співробітниця ДНЗ «8 Березня»: «Пасеться. Виводить його Іванович пастись. Щоп’ятниці він їздить за травою собі. Що залишається Іванович  посушив і поклав».

«От сіно, його не вистачить коню на місяць. Поки сіна не чіпають - є де пастись, і працівники приносять свою городину».

«Ми і моркву і буряк – все возимо. А так, якщо у нас є гроші, збираємось з зарплатні і купуємо йому овес».

Коня, який залишився без роботи, будуть продавати. Щоб Мальчик не потрапив на бійню,  його виставлять на продаж як робочу силу, сказав начальник відділу освіти Новгород-Сіверської міськрада Павло Верченко. Зараз готують документи для проведення аукціону.

«Збираємо документи, які потрібні: ветеринарних служб та всі інші. Готуємо паспорт на коня. І будемо розпочинати. Я думаю, до нового року в нас вже пройде аукціон і тварина вже найде собі нового хазяїна».

Стартова ціна за коня стане відома після того як будуть готові документи.

«Є зацікавлені люди, які хочуть придбати коня, але все залежить від процедури аукціону».

Тепер, у жовтні, у Мальчика, з’явилась робота - на ньому вивозять опале листя з прилеглої до садочка території.