У Прилуках розпочали будівництво скейт-парку вартістю понад мільйон гривень

16:02, 3 жов. 2019
 
У Прилуках розпочали будівництво скейт-парку вартістю понад мільйон гривень

У Прилуках почали будівництво скейт-парку. Гроші – понад мільйон 100 тисяч гривень, виділили з місцевого бюджету. Будуватиме скейт-парк підприємець з Кривого Рога Олександр Аляб’єв. Більше – в матеріалі наших прилуцьких колег.

Підрядники розпакували всі 12 фігур майбутнього скейт-парку. Робітники рулеткою вимірюють площу, по одній розставляють фанерні частини фігур. Їх монтаж займе від 7 до 8 діб, розповідає керівник будівництва Олександр Аляб’єв.

«Самі конструкції коштували півмільйона гривень. Це буде вище середнього рівня скейт-парк, він буде предназначений для скейт, баймікс, роликів та самокатів - трюковий. В цьому скейт-парку можна буде займатися на спеціалізованих інвентарях, не бажано займатися на дитячих самоктаах та велосипедах, тому що це вважається травмонебезпечний вид спорту. Але можна займатися якщо є базові знання володіння цим інвентарем».

На фанерне покриття фігур підрядники дають 3, на каркас – 6 років гарантії. Олександр Аляб’єв, який очолює федерацію екстримспорту України, розповідає – виготовили більше 40 таких скейт-парків для України та Європи. 2 роки поспіль його підприємство брало участь у встановленні конструкцій для проведення чемпіонату світу в Естонії.

«Ми самі займаємось цим видом спорту. Спочатку почали кататися, потім зрозуміли що нам нема де кататись і почали будувати скейт-парки. Вже будуємо їх з 2008 року, проводимо змагання самі для себе, для хлопців».

На будівництво скейт-парку в Прилуках з міського бюджету виділили понад мільйон 100 тисяч гривень. Його площа 920 квадратних метрів. Розташований у східній частині парку ЦТДЮ.