У Чернігові шістьох людей нагородили Обласною премією імені Михайла Коцюбинського

19:23, 17 вер. 2019
 
У Чернігові шістьох людей нагородили Обласною премією імені Михайла Коцюбинського

Обласну премію імені Михайла Коцюбинського вручили сьогодні у Чернігові. Церемонія нагородження пройшла в обласному філармонійному центрі. Премію отримали шість людей у номінаціях: «Поезія», «Проза», «Народознавство», «Декоративне та образотворче мистецтво», «Театральне мистецтво» та «Музичне мистецтво». Наталія Гоман далі.

Червоною помадою розмальовує ніс і щоки акторка Чернігівського молодіжного театру Любов Веселова в гримерці обласного філармонійного центру. Так, в образі головного героя вистави «Бравий вояка Швейк», вона готується вийти на сцену, щоб отримати премію імені Михайла Коцюбинського в номінації «Театральне мистецтво».

«Це остання робота Геннадія Сергійовича Касьянова, нашого художнього керівника. Ми відкривали 34 сезон у тому році саме цією роботою. Я дуже рада, що він мені доручив цю роль. Це було не дуже просто, він мені завжди казав: «Люба, по-мужски давай, по-мужски». А як його «по-мужски»?»

Скільки за 37 років роботи в театрі зіграла вистав, не рахувала, каже Любов Веселова.

«Ролі, як діти. Кожну роль виношуєш, народжуєш у муках. Тому кожна роль тобі дуже дорога. А ця мені дорога особливо, тому що це остання робота з Геннадієм Сергійовичем, з яким я працювала 37 років. Ми випускали виставу вже без нього. І це було дуже страшно. Але глядачі сприймають. Дуже добре, я дуже рада.»

«Премія Коцюбинського, така висока нагорода, і ще в ювілейний рік, 155 років з дня народження Коцюбинського, вперше.»

Окрім Любові Веселової, премію імені Михайла Коцюбинського отримали ще 5 людей. Це поет Микола Будлянський у номінації «Поезія», письменник Богдан Дячишин у номінації «Проза», історик Сергій Леп’явко в номінації «Народознавство», майстер з художньої обробки дерева Сергій Святний у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» та директор Чернігівського музичного коледжу імені Ревуцького Володимир Суховерський в номінації «Музичне мистецтво». Усього номінантів було 7.

Ігор Коцюбинський, директор музею-заповідника Михайла Коцюбинського: «Премія існує з 91-го року, заснована 1991-го року, вручається з 1992-го. Нагороди отримують – грошову премію, це 10 тисяч, потім диплом лауреата і медаль з профілем Михайла Коцюбинського.»