НАЗК виявило у міського голови Чернігова незадекларованого майна і грошей на 2,8 мільйона гривень: Атрошенко прокоментував звинувачення

18:18, 17 вер. 2019
 
НАЗК виявило у міського голови Чернігова незадекларованого майна і грошей на 2,8 мільйона гривень: Атрошенко прокоментував звинувачення

Незадекларованого майна і грошей на понад 2 мільйони 800 тисяч гривень виявило у міського голови Чернігова Владислава Атрошенка Національне агентство з питань запобігання корупції. Про це повідомили у прес-службі НАЗК. Про виявлені правопорушення агентство має повідомити Національне антикорупційне бюро. Що про звинувачення антикорупційних органів думає сам Владислав Атрошенко, розкаже Олександра Денисенко. 

2 земельних ділянки та квартиру, що належать дружині, а також гроші, позичені третім особам: все це, за результатами перевірки НАЗК, не вказав міський голова Чернігова Владислав Атрошенко у декларації за 2016 рік. Всього – на суму понад 2 мільйони 800 тисяч гривень. Про те, що НАЗК виявило у нього в декларації недостовірні відомості, дізнався від нас, каже Владислав Атрошенко.

«Якщо навіть зараз мене наручниками прикувати до батареї, я 90% відомостей, назв підприємств, активів можу не назвати. Тому що вже, мабуть, 10 років, може, більше мої декларації готують бухгалтери відповідних підприємств і зводить моя довірена особа і цим займається юрист. Цю інформацію я зараз їм надам. Безумовно, мети приховати квартири дружини, якісь земельні ділянки, не показати, приховати їх від податків чи від НАЗК жодним чином мети немає. Зараз зробимо уточнення. Сума, яку ви назвали, в принципі, вона не є для мене якоюсь космічною. Я для себе вважаю це технічним питанням. Якщо є якісь запитання, ми їх уточнимо. Якщо є там якась міра покарання, значить відповідно понесемо цю міру покарання за недостовірно надану інформацію.»

За словами Владислава Атрошенка, він не знає, про які земельні ділянки йдеться у повідомленні НАЗК. Нагадаємо, раніше Нацагентство з питань запобігання корупції двічі складало протоколи на Владислава Атрошенка. Вперше – за те, що 2016 року він невчасно задекларував придбане авто Toyota Land Cruiser 200 вартістю понад 2 мільйони 200 тисяч гривень. Вдруге – через те, що не повідомив про конфлікт інтересів під час голосування на засіданні виконкому міської ради в червні того ж року. Тоді він голосував за надання містобудівних умов і обмежень забудови ділянки для підприємства «Сервіс-центр», одним із засновників якого є тесть Владислава Атрошенка Тимофій Бичков. Сам міський голова своєї вини не визнавав: сказав, що не знав, що до цього підприємства має відношення його тесть.