Двометрову кінокамеру Довженка відкрили у Сосниці

20:18, 14 вер. 2019
 
Двометрову кінокамеру Довженка відкрили у Сосниці

Кінокамеру Довженка відкрили сьогодні у Сосниці на день селища. Скульптурна композиція з металу присвячена 125 річниці з дня народження режисера. Кінокамера стала центральною частиною нової фотозони. Вона, сказав селищний голова Андрій Портний, має стати однією з візитівок Сосниці.

Висота «кінокамери Довженка» 2 метри 20 сантиметрів. Композиція залізна, складається з  камери на штативі, бабин з назвами фільмів режисерської трилогії та стільця. Він вільний для тих, хто хоче зробити фото.

Коваль Віталій Онищенко, каже працював над скульптурою більше двох місяців. В металі відтворював модель камери, якою користувався режисер.

«Взявся за цю роботу, бо я дуже люблю Сосницю. Я відклав всі замовлення – на Київ були у мене дуже вигідні пропозиції, і займався роботою для Сосниці».

Любов Перфільєва, жителька Сосниці: «Що нашого Довженка шанують, - дуже добре. Хотілося, щоб було трошки раніше – на його день народження, але ми раді, що такий пам’ятник у нас є».

Ніна Пода, жителька Сосниці: «Я дуже задоволена, що Сосниця перетворюється. Естетичні смаки у людей підвищуються. Оцим я дуже задоволена.»

На скульптуру витратили 60 тисяч гривень з бюджету громади, сказав селищний голова Андрій Портний,  ще близько 80 -  на облаштування території довкола — новий майданчик та озеленення.

Любов Стецько, жителька Сосниці: «З однієї сторони – нам приємно бачити цю фотозону, з іншої – це великі кошти. Але у масштабах району це і мінімальні кошти, можна сказати. Тому, хай буде для підростаючого покоління».

Андрій Портний, Сосницький селищний голова: «Якби ми найняли для цієї роботи якогось архітектора, ландшафтного дизайнера або художника по металу, я думаю, 500 – 700 тисяч це нам би обійшлось. Зараз ми маємо цифру значно скромнішу – 150, до 200 тисяч гривень, які ми використали з бюджета, але отримали цікавий, туристично-привабливий об’єкт у Сосниці».