У прокуратурі пояснили чому Ярослава Ковтуна відпустили з ізолятора тимчасового тримання

15:11, 13 вер. 2019
 
У прокуратурі пояснили чому Ярослава Ковтуна відпустили з ізолятора тимчасового тримання

У прокуратурі пояснили, чому 11 вересня з ізолятора тимчасового тримання випустили депутата Чернігівської міської ради Ярослава Ковтуна. За словами речниці прокуратури області Тетяни Похілько, його затримали із порушеннями вимог 208-ої статті  Кримінального процесуального кодексу України. Також слідчі не зібрали достатньої кількості доказів для повідомлення йому про підозру.

«У матеріалах кримінального провадження були відсутні рішення про призначення судово-медичної експертизи, авто технічної експертизи, експертизи транспортного засобу. Слідчі експерименти не проведені, не встановлені очевидці ДТП, їх не допитано в якості свідків. Крім того, після події водій нікуди не зник, він залишився на місці до приїзду слідчо-оперативної групи та карети швидкої допомоги. Але слідчим Чернігівського відділу поліції його було затримано через 15 годин після події.»

Нагадаємо, ввечері 10 вересня сталася ДТП за участю Ярослава Ковтуна. Він за кермом Mazda-626 збив 68-річного чоловіка на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Толстого в Чернігові. Чоловік наступного дня помер у лікарні. За висновками медиків, водій був тверезим. За словами Тетяни Похілько, затримання у такій категорії справ відбуваються не часто.

«За останніх 5 років у Чернігівській області вчинено 533 кримінальних правопорушення, які передбачені частиною 2 та частиною 3 статті 286 ККУ. Але при цьому слідчими поліції затримувалося лише 19 осіб. Тобто затримання по даній категорії справ відбувається тоді, коли особа зникла з місця вчинення злочину, коли особа перебувала в стані алкогольного сп’яніння, залишила потерпілого в небезпеці, коли очевидці вказують на те, що дійсно ця особа вчинила дорожньо-транспортну пригоду.»

Тетяна Похілько каже, зараз триває досудове розслідування та технічні експертизи. Ми намагалися сьогодні зв’язатися із Ярославом Ковтуном, щоб отримати його коментар. На телефонні дзвінки він не відповідає.