Генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив прокурора Чернігівської області Володимира Комашка

19:50, 12 вер. 2019
 
Генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив прокурора Чернігівської області Володимира Комашка

Генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив прокурора Чернігівської області Володимира Комашка. Таку інформацію сьогодні опублікували на сайті Генральної прокуратури. Ми зателефонували до прес-служби Генпрокуратури – жінка, яка взяла слухавку, не представилась і коментувати рішення генпрокурора відмовилась, разом з тим сказала, що інформацію з сайту можна вважати достовірною.

Прес-секретар прокуратури області Тетяна Похилько підтвердила, що сьогодні відділ кадрів отримав від Генпрокуратури документи на звільнення Комашка. Хто виконуватиме наразі обов’язки прокурора області, сказала, прокоментувати не може.

Разом з Комашком, Руслан Рябошапка звільнив прокурорів Донецької та Полтавської областей.

Нагадаємо, Володимира Комашка на посаду прокурора Чернігівської області призначив у червні 2016 року колишній генпрокурор Юрій Луценко. До того він був прокурором Миколаївської області. З 2011 до 2013 року займав керівні посади в Генеральній прокуратурі – зокрема, був старшим помічником заступника Генпрокурора.

За минулий рік Володимир Комашко задекларував 740 тисяч гривень заробітної плати та 12 тисяч доларів готівки. На його дружину Вікторію  Комашко задекларована квартира в Києві площе 77 квадратних метрів, 7 земельних ділянок – зокрема, в Івано-Франківській області площею 1625 квадратних метрів, в Черкаській області - площею 1212 та 4857 квадратних метрів. Також дружина прокурора володіє легковиком Volkswagen Touareg.