При переміщенні техніки неподалік Гончарівського загинув 30-тирічний військовослужбовець-контрактник: Держане бюро розслідувань розслідує обставини трагедії

16:56, 9 вер. 2019
 
При переміщенні техніки неподалік Гончарівського загинув 30-тирічний військовослужбовець-контрактник: Держане бюро розслідувань розслідує обставини трагедії

Слідчі Держаного бюро розслідувань розслідують обставини загибелі 30-тирічного військовослужбовця-контрактника неподалік Гончарівського Чернігівського району. Сталося це у суботу надвечір під час руху колони військової техніки. Про це Суспільному сказала речниця державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова.

«За попередньою інформацією, під час руху колони військової техніки водій БРЕМу порушив правила водіння цієї машини і здійснив наїзд на військовослужбовця, притиснувши його до танку, що рухався попереду. Від отриманих травм військовослужбовець помер під час транспортування до медичного закладу. Наразі було проведено огляд місця події, допитано учасників та очевидців. Готується клопотання про призначення експертиз.»

Військового, що загинув, звати Юрій Страхолист. Зі слів військового прокурора Чернігівського гарнізону Дмитра Барановського, у суботу близько 16-ї години при переїзді колони до Чернігова заглухла броньована ремонтно-евакуаційна машина. У неї зупинився двигун, через це військові прийняли рішення буксирувати її танком.

Дмитро Барановський, військовий прокурор Чернігівського гарнізону: «Почепивши трос, відповідний танк почав рухатись, тримаючи на відстані машину, яка заглухла. Під час руху і зупинки на проїжджій частині один із військовослужбовців контрактної служби підійшов для того, щоб здійснити демонтаж тросу, адже БРЕМ завелася. Під час демонтажу сама машина почала рух, здійснила удар ділянки тіла військовослужбовця-контрактника, притисла його до танку, що знаходився попереду.  Внаслідок чого військовослужбовець помер.»

Дмитро Барановський каже, кримінальне провадження відкрили за статтею «Порушення правил експлуатації та водіння бойових машин». Начальник прес-центру оперативного командування «Північ» Віталій Кирилов у коментарі UA:Чернігів сказав, що цей військовий сам порушив правила безпеки.

«Трагедія з військовослужбовцем сталася в результаті порушення ним заходів безпеки. Він знаходився між двома заведеними машинами, і одна з них почала рух.

Він виконував завдання з накидання тросів, а стояти між заведеними машинами заборонено.

Це сталося в результаті порушення заходів безпеки під час переміщення техніки. За даним фактом ОК «Північ» проводять службове розслідування. І саме за фактом гибелі військовослужбовця порушено кримінальну справу, слідство ще триває.»

Нагадаємо, 3 роки тому, 9 червня 2016, на полігоні в Гончарівському вибухнув снаряд -  тоді загинуло 2-є строковиків, 1 отримав поранення. Вони під час перерви розпалили вогнище на неперевіреній ділянці полігону, тоді й стався вибух.