Учні Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2 малювали картини, аби продати їх і облаштувати інклюзивний парк

18:05, 6 вер. 2019
 
Учні Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2 малювали картини, аби продати їх і облаштувати інклюзивний парк

Щоб облаштувати парк для дітей з інвалідністю - 19 учнів навчально-реабілітаційного центру №2 у Чернігові сьогодні малювали картини. Їх вони планують продати на благодійному аукціоні. Виручені гроші – передати для облаштування парку. Проект інклюзивного парку подали до «Бюджету участі» - каже його організаторка Тетяна Ясочко. З її слів таких діток у місті проживає понад 2000. Скільки коштуватиме такий парк – розкаже Валентина Милько.

Кирило Алексін, учень навчально-реабілітаційного центру №2: «Подорожувати я хочу, Україна, Велика Британія, Ірландія, Індія, Японія, ПАР.»

12-ти річний Кирило Алексін малює карту світу. Поруч з ним 15-ти річна Альона Огута розмальовує фігурки тварин. Каже, робить це аби допомогти зібрати гроші для облаштування інклюзивного парку.

«Ці фігурки для розпродажу. Це великодні яйця, а це поні. Ми хочемо пожертвувати це заради людей, ми рятуємо світ. Це буде для дітей та дорослих.»

Проект інклюзивного парку розробила Тетяна Ясочко. Каже, у Чернігові понад 2000 дітей з інвалідністю. Вона півроку займається реалізацією проекту, його подали на конкурс до Бюджету участі.

Тетяна Ясочко, організаторка проекту інклюзивного парку: «Парк буде розташований навпроти метацентру. Парк буде особливий з покриттям, яке не дасть дитинці травмуватися, спеціально-адаптовані гойдалки будуть. Будуть арт-зони, тренажери, де діти робитимуть вправи на верхню частину тулуба.»

«І звичайно на цьому майданчику будуть гратися усі діти, адже наша мета соціалізація і найголовніше визволити дітей з їх квартир.»

Тетяна говорить, якщо ідея з парком переможе, то проект отримає фінансування у розмірі 500 000 гривень з необхідних 1 500 000. Тетяна каже, решту проситимуть у меценатів та робитимуть благодійні аукціони, де продаватимуть малюнки дітей з інвалідністю.   

Вікторія Кучерява, учениця навчально-реабілітаційного центру №2: «Я намалювала чебурашку, я використала різні кольори. Голубий, салатовий, червоний.»

Олександр Бойко, ученик навчально-реабілітаційного центру №2: «Веселку, сонечко, травку, людини.»

Михайло Брижко, співорганізатор проекту інклюзивного парку: «В Україні подібні парки є, на Дніпропетровщині, на Одещині, на Чернігівщині такого парку нема.»