Чернігівський апеляційний суд залишив Гримчака у СІЗО

16:47, 6 вер. 2019
 
Чернігівський апеляційний суд залишив Гримчака у СІЗО

Колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, якого підозрюють у шахрайстві, залишили під вартою.

Сьогодні Чернігівський апеляційний суд залишив без змін рішення Деснянського районного суду Чернігова про обрання запобіжного заходу. 60 діб під вартою з можливістю внесення застави у 6 мільйонів гривень – таке рішення Деснянський районний суд ухвалив 17-го серпня. Юрій Гримчак залишиться у СІЗО. Адвокатка підозрюваного Тетяна Матяш це рішення оскаржувала.

Вона сказала, що заставу не внесли, чи буде робити це хтось із родичів Юрія Гримчака, їй не відомо. Другий її підзахисний – родич Гримчака Ігор Овдієнко. Апеляційні скарги на його запобіжний захід суд не задовольнив у понеділок, 2-го вересня.

етяна Матяш сказала, що вони звертатимуться до Європейського суду з прав людини. Нагадаємо, Юрія Гримчака затримали ввечері 14-го серпня під час отримання грошей. Тоді правоохоронці вилучили  480 тисяч доларів. 

Всього Гримчак та його помічники, за версією слідства, мали отримати мільйон і сто тисяч доларів, за ці гроші Юрій Гримчак разом із Ігорем Овдієнком нібито обіцяли фірмі допомогти отримати дозвіл на будівельні роботи у Києві. Обидва звинувачення заперечують.