Діти зі Сновська, які потрапили у ДТП на Львівщині, повернуться додому завтра

18:44, 5 вер. 2019
 
Діти зі Сновська, які потрапили у ДТП на Львівщині, повернуться додому завтра

Діти, які потрапили у ДТП на Львівщині, повернуться додому завтра. Про це UA: Чернігів сказала начальниця відділу культури та туризму Сновської міської ради Наталія Добненко. Автобус за ними виїхав сьогодні.  Щоб не їхати вночі, поїздку перенесли на ранок. Через що могла статися аварія та в якому стані діти, знають наші львівські колеги.

Ось тут біля села Банюнин, вчора ввечері трапилася аварія. Як попередньо встановили поліцейські, водій автомобіля "Мерседес Віто", 31-річний іноземець, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автобусом "Неоплан" та з автомобілем "Фольксваген Джета". Від отриманих травм водій "Мерседеса" загинув на місці події. 12 дітей – пасажирів автобуса і два водії – потрапили до лікарні.

На момент автозіткнення в автобусі перебували 45 дітей – усі вони з Чернігівщини. 12 дітей віком 8-12 років госпіталізовано до Львівської клінічної дитячої лікарні.

Роман Герега, заступник головного лікаря дитячої клінічної лікарні: "З 12 дітей у 6-ти діагностовано струс мозку середньої ступені і були відповідні скарги. І в більшості дітей є забійні садна, невеликі рани від порізів склом. Всі рани оброблено хірургічно і наданий час не потребують якихось хірургічних втручань."

Федір Осим, заступник головного лікаря дитячої клінічної лікарні: "Стан дітей на даний час задовільний, вони не потребуютьспеціальних, додаткових обстежень. Після огляду наших спеціалістів вони можуть бути транспортовані сьогодні, тобто 5 числа, додому."

Як розповіла одна з супроводжуючих дітей Наталія Мірошниченко, автобус їхав з Чернігівщини, а саме з міста Сновська до Кракова. У автобусі їхали учасники танцювального коллективу.

"Це наша була культурна поїздка. Ми мали виступ і потім екскурсійну програму. Їхали 45 дітей, четверо дорослих в супроводі нашому. Ось так. Ми в Краків їхали. Дітям надано готель, дітям надана їжа, увага – все гаразд. Деякі діти думають про те, чи неможливо поїхати далі, але ні."

Водії автобуса госпіталізовані до лікарні швидкої допомоги Львова. Один з них отримав травми ніг і перебуває в хірургічному відділенні, інший - в реанімації, його прооперували.

Сергій Федоренко, заступник головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги: "Один пацієнт має фактично травму стоп і гомілково-ступневих суглобів, пов’язані з механізмом травми – більш легка. Водій, який перебував безпосередньо за кермом має трошечки важчий вид ускладнень. Це поєднана травма. В основному це поєднана травма з пневмотораксом, який ліквідовували під час операції. І перелом кісток гомілки і стопи."

Причину зіткнення встановлять у процесі досудового розслідування. Але за однією з версій аварія відбулась через втому водія автомобіля Мерседес віто, який прямував з Німеччини у Рівне, каже начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Тарас Ханик.

"Одна з версій – втома водія. Внаслідок чого він, фактично у нічну пору часу, міг заснути. Оскільки учасники події розказують про його не зовсім адекватну поведінку як водія вже до місця зіткнення. Так він «виляв», спочатку в сторону узбіччя, на смугу зустрічного руху. Вони намагалися зробити якісь знаки, але водій, на жаль, не звертав на них увагу."

Дітей з керівником групи, які їхали в автобусі і не травмувалися, поселили в готелі біля Львова у селі Лапаївка. Вони вже сьогодні будуть їхати додому.