Сквер на перехресті вулиць Шевченка та Рокоссовського у Чернігові допрацюють до кінця року

16:45, 5 вер. 2019
 
Сквер на перехресті вулиць Шевченка та Рокоссовського у Чернігові допрацюють до кінця року

Зелену зону на перехресті вулиць Шевченка та Рокоссовського у Чернігові мають реконструювати до кінця року. Про це UA: Чернігів розповів начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц. Роботи почали восени минулого року. Реконструкцію так і не завершили – у парку лишаються перекопані ділянки землі та рештки будівельних матеріалів. Чому так сталося, розкаже Діна Вонг.

В проекті реконструкції цієї зони, як знаходиться на перехресті вулиць Рокоссовського та Шевченка в  передбачається облаштування пішохідних доріжок, встановлення паркової скульптури та зупинки громадського транспорту. Роботи тут розпочали ще минулої осені, виконувала їх команда «Буд Актив Груп», однак управління житлово-комунального господарства розірвало з компанією договір.

Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ міської ради: «Підрядник не виконав роботи у минулому році, по технічним причинам, у нього не було можливості виконати ці роботи. І, відповідно,було розірвано договір.»

На ділянці з минулої осені лишаються викладені плиткою пішохідні доріжки.  Їх перероблюватимуть.

Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ міської ради: «За цю плитку не заплачено, бо вона вкладена неякісно.»

За інформацією із сайту державних закупівель Prozorro Компанія «Буд Актив Груп» мала отримати за виконані роботи майже 5 мільйонів 900 тисяч гривень. На питання, скільки грошей заплатили підряднику, Ярослав Куц відповів так:

«Не на велику суму було робіт виконано, це все зафіксовано в актах виконаних робіт. І на ті роботи, які ще потребують виконання, вони ще будуть виконані, виконані будуть в цьому році.»

Богдан Бабич, студент, приїхав із Миколаєва: «Я звісно підтримую будь-яку реконструкцію. Чесно,я  не з цього міста, але мені дуже подобається Чернігів. Все подобається, дороги дуже якісні, все чудово. І я за будь яку реконструкцію, за будь-яку підтримку цього міста.»

Данило Захарченко, житель Чернігова: «Як зараз – так і залишити нехай.»

Владислав Доненко, житель Чернігова: «Землю викопали, там вона довго стояла. Потім наче закопали. Якщо почали щось робити, щось типу парку, то варто було б це закінчити. Звичайно, якщо у бюджеті немає коштів, і краще зробити дороги – то я за дороги.»

Світлана, жителька Чернігова: «Я просто не бачу. Почати – почали. А завершувати – я вже сумніваюся, що завершать.»

Дар’я Уланова, жителька Чернігова: «Було б звичайно краще, якби це якось окультурили. І це виглядала б набагато краще. Було б добре, якби тут, як і в усіх парках Чернігова встановили лавочки. Проклали доріжки. Ну і все, у принципі.»

За інформацією з сайту державних закупівель Prozorro, переможця тендеру на проведення реконструкції визначатимуть 6 вересня. Очікувана вартість – на мільйон 900 тисяч гривень вища, ніж торік - понад 7 мільйонів 800 тисяч гривень.

 

Упродовж дня наша команда телефонувала у фірму «Буд Актив Груп», щоб дізнатися їх позицію щодо розірвання договору на проведення робіт. Поговорити із представниками компанії не вдалося, адже за вказаним номером у системі YouControl «абонент знаходився поза зоною досяжності». Ми готові надати фірмі можливість озвучити позицію у подальших випусках новин.