У Гончарівському відновили цілодобове постачання води

11:31, 4 вер. 2019
 
У Гончарівському відновили цілодобове постачання води

Жителям Гончарівського відновили цілодобове постачання води. Про це суспільному сказав їх селищний голова Віталій Рудник. Воду увімкнули сьогодні зранку.

З його слів, вода чиста, без осаду. Сьогодні квартирно-експлуатаційний відділ Міноборони має передати уточнені документи до Держгеонадр, сказала виконувачка обов’язків голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Нагадаємо, вчора півтори сотні людей вийшли на акцію протесту у Гончарівському Чернігівського району, де базується перша танкова бригада. Причина – 2 вересня в селищі, де проживає понад 3 тисячі людей,  ввели погодинну подачу води: по 5 годин на день. Через це у воді з’явився осад, сказала місцева жителька Антоніна Ковток.

Як повідомив начальник служби чернігівського квартирно-експлуатаційного відділу Міноборони Василь Шульга, воду подавали за графіком, бо немає дозволу Держгеонадр.

Вони втратили дозвіл на користування надрами у грудні 2017 року. Вже тоді об’єм подачі води в Гончарівському мали скоротити до 300 метрів кубічних на добу, при потребі в 700-800. Поки велася переписка по його продовженню, воду подавали.