«Viva Батурин»: репортаж з місця подій

17:52, 23 сер. 2019
 
«Viva Батурин»: репортаж з місця подій

За 2 години у національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» розпочнеться концерт «Viva Батурин». Наразі хедлайнери концерту, гурт «Антитіла», провів саундчеки. За словами Наталії Ребрової – це наймасштабніша подія з усіх, які відбувались в «Гетьманській столиці».  У ці хвилини в Батурині перебуває наша Діна Вонг. Вона розкаже, що там відбувається просто зараз.

Тарас Тополя, фронтмен гурту «Антитіла»: «Відчуття відповідальності, коли ти виступаєш останнім. Ти розумієш, що та емоція, яку ти залишиш поміж людей -  вони з нею підуть додому. І от хочеться, аби ця емоція була світла, потужна, чесна. Запрошуємо всіх, хто ще вагається, на наш «Viva Батурин». Хороший концерт в хорошому місці і символічно, що в цьому місці відбуваються під українським прапором  українські концерти.»

«Viva Батурин» - безкоштовний концерт, організував його заповідник «Гетьманська столиця».

Наталія Реброва, директорка національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця»: «Ми хотіли, щоб це були якісь пікові артисти сьогоднішньої популярності української, і щоби це були українські артисти по своїй глибокій суті. Батурин заслуговує на увагу, Батурин має ґрунтовну історію і дає проекцію на сьогоднішній день.»

Юрій Журавель, фронтмен гурту «OT Vinta»: «Відчувається, що Кирило Розумовський. Ця людина була профі у проведенні крутих гулянок. Тут звичайно збирався вищий світ шляхетної України, і вони чудово проводили час. Відчувається, що тут саунд розходиться класно. Впевнений  -і без сучасних колонок, а  й звичайними акустичними інструментами тут було би чути для багатьох людей наш музон. Ніяких сюрпризів ми розкривати не будемо. Як би там не було, ми вперше в Батурині і хочемо перевірити цю публіку на активність. Я сподіваюся вони будуть співати з перших акордів, як у нас буває зазвичай на заході і в центрі України. Начувайтесь!»