У Чернігові урочисто підняли державний прапор та вручили паспорти 35-ти дітям із районів

17:32, 23 сер. 2019
 
У Чернігові урочисто підняли державний прапор та вручили паспорти 35-ти дітям із районів

У Чернігові державний прапор сьогодні урочисто підняли військовослужбовці Чернігівського гарнізону разом з дітьми загиблих на Сході солдатів. Зробили це на подвір’ї Чернігівського Національного технологічного університету, там пройшла акція  «Я - громадянин України». На неї з різних районів і міст Чернігівщини запросили 35 дітей – відмінників та спортсменів  - і урочисто вручили їм паспорти. Як все було, бачила Ольга Онищенко.

Через подвір’я Національного технологічного університету військовослужбовці Чернігівського гарнізону несуть державний прапор. На флагшток піднімають його разом з дітьми загиблих на Сході солдатів.

Ігор Слезко, директор департаменту інформаційної діяльності облдержадміністрації
«Сьогодні проходить акція «Я -  громадянин України» і урочисте підняття на честь свята нашого сьогоднішнього державного прапора України. Беруть участь кращі учні зі всієї області, 35 дітей, їм будуть вручені паспорти, крім того їм буде вручено «Кобзар» і державний прапор.»

Свій паспорт серед інших отримала Юлія Махней. Учениця 29 школи 7 років займається танцями та відвідує історичний клуб.

«Сьогодні, коли я отримувала  паспорт, чесно -  зранку було дуже страшно. Страшно, що щось не вийде. Коли ти вже отримав паспорт -  змішані емоції вийшли. Я здивувалась, коли мені подзвонили і сказали, що я пройшла у відбірний тур, був страх якийсь, що з такої кількості людей я індивідуально, своїми силами я пройшла сюди. Коли я прийшла сюди і побачила всіх цих людей, це було так атмосферно і я познайомилась з багатьма людьми тут, вже з’явились нові друзі.»

Олександр Бондаренко за своїм першим паспортом приїхав із селища Парафіївка Ічнянського району разом з мамою. Каже,  чекав на це з хвилюванням

«Сьогодні мені вручили перший паспорт.»

Віра Бондаренка, мама Олександра: «Я дуже рада за сина, дуже горда, що він є представником найкращих дітей від громади нашого села, я дуже ним задоволена. Він спортивні в основному змагання -  шашки, шахи, також він навчається в музичній школі, де виступає в різних концертних номерах, є переможцем багатьох конкурсів.»