У Корюківці соціальні служби перевірять батьків, чиїх дітей сусіди врятували з пожежі

18:55, 22 сер. 2019
 
У Корюківці соціальні служби перевірять батьків, чиїх дітей сусіди врятували з пожежі

Соціальні служби перевірять, як виконують свої обов’язки батьки, чиїх дітей врятували в Корюківці з пожежі місцеві жителі. Про це сказав  Корюківський міський голова Ратан Ахмедов. Наразі родина на обліку у соціальних служб не стоїть. 8-місячну дівчинку та 4-річного хлопчика винесли з пожежі двоє чоловіків. Сталась вона 20 серпня по обіді в приватній оселі. На вулиці Лермонтова згорів дах будинку та господарські будівлі, вогонь перекинувся до сусідів. Там у хаті  були зачинені діти. Чому батьки залишили їх самих та хто рятував – далі в сюжеті. 

Цей будинок на вулиці Лермонтова у Корюківці Олександр орендував місяць тому. Тепер виносить майно, що лишилось після пожежі.

Коли сталась пожежа, чоловік був у хаті. Каже, загорівся хлів за хатою. Причин  -  не знає.

Олександр Балух, орендував будинок, що згорів: «Я телевізор дивився. Кут сараю загорівся. Пожежну викликав. Не міг додзвонитись. Хвилин через двадцять приїхали, коли дійшло до даху. Ми оце розбираємо тут. Все треба зносити тут. Хочете подивитись всередині.»

До приїзду рятувальників горів сарай і сам будинок. Потім вогонь перекинувся на сусідське подвір’я, згадує Любов Вихор. Її будинок напроти.

«Я вибігла -  сильний дим був. Вогню ще не було. Але шифер тріщав. А тоді все полум’я охопило. І сарай вже той горів і погріб -  уже сусідський. Полум’я було величезне. Людей багато назбігалось.»

Вогонь дійшов до веранди цього будинку. Його орендує родина з дітьми. Хлопчику 4 роки, дівчинці – 8 місяців. На дверях висів замок. Любов Вихор каже -  думали, нікого немає вдома. Каже, потім  їй здалось, що у вікно визирнула дитина

«Я кажу, ой боже, там видно діти в хаті. І оці ж хлопці були якраз – Саша Долбін і Саша Лазарев. Вони одразу, не вагаючись, бігом туди. І повиносили дітей. Одне і друге.»

Олександр Лазарев, рятував дітей: «Одразу побіг, почав вибивати двері. Рази два вдарив. Двері міцно тримались. Ще Сашко підбіг. Там був замок і завіси. Разу з п’ятого вибили. Вони розвалились, ми через них увійшли. Там були діти. Років 4 – хлопчику. І дівчинка – всім місяців їй. Дитя ще злякалось, ми кажемо – тихо, тихо, не бійся. Саша взяв хлопчика. Я цю дівчинку. Вона бідна – впісялась.»

Обидва Олександри, що рятували дітей, живуть неподалік.  Олександр Долбін – рятувальник, в той день був у відпустці

«Вийшов на вулицю. Побачив, що горить. Я вже 16 років працюю в пожежній охороні. Бачу – у людей горе. Прибіг. Тут уже зібрались люди. Спитав, чи хто є в будинку, чи нема. Сказали сусіди, що тут можуть бути діти. Якась чуйка мабуть у мене була, хоч і замок висів ззовні, чогось не було в мене ніяких сумнівів, що там вони є.»

Олександр Лазарев, рятував дітей: Горів сарай: «Пожежа могла перекинутись на будинок. Приїхав КамАЗ  і,  буквально, відбив вогонь від будинку. Дітей віднесли через дорогу до сусідів. Потім прийшла мати, почала переживати -  там діти. Ми заспокоїли, що дітей забрали.»

Мати залишила дітей, щоб сходити до магазину за дитячим харчуванням. Так вона пояснила рятувальникам. Спілкуватись з журналістами родина відмовилась.  Сусідка про неї  розповідає так.

Любов Вихор, жителька вулиці Лермонтова: «Люди недавно живуть на квартирі. Нормальні, діти доглянуті. Гуляють з дітьми. Нічого – ніяких п’янок тут не бачили.»

Владислав Мацко, провідний інспектор Корюківського сектора УДСНС в області: «Дітей залишили без нагляду батьки, бо батько працював. А мати, за її словами пішла до магазину за сумішшю для годування дитини.»

Імовірною причиною Владислав Мацко називає паління сусіда у будинку, з якого почалась пожежа. Зі слів Корюківського міського голови Ратана Ахмедова, соціальні служби перевірять, як батьки дітей виконують свої обов’язки.