У Чернігові двох правоохоронців затримали на хабарі

18:45, 16 сер. 2019
 
У Чернігові двох правоохоронців затримали на хабарі

Керівника слідчого відділення та слідчого Чернігівського міського відділу поліції затримали на хабарі. Про це Суспільному сказав речник управління СБУ в області Ярослав Молочко. Сталось це сьогодні біля місця їх роботи за адресою вулиця Шевченка, 13 у Чернігові.  

Ярослав Молочко, речник управління СБУ в області: «Оперативники спецслужби встановили, що керівник спільно зі своїм підлеглим систематично вимагали неправомірну вигоди від фігурантів кримінальних проваджень за сприяння у вирішенні питань під час проведення процесуальних заходів у ході розслідувань. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисниками шестисот доларів від мешканця обласного центру. За вказану суму поліцейські обіцяли повернути раніше вилучене у межах кримінального провадження майно, на яке накладено арешт.»

Затримали правоохоронців під час отримання 8 тисяч гривень  - другої частини хабаря. Фото з місця затримання ви бачите зараз на екрані. У поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 – одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  до трьох років та з конфіскацією майна. Як сказав речник управління СБУ в області Ярослав Молочко, зараз вирішується питання про оголошення затриманим підозри у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.  В СБУ та поліції прізвищ затриманих не називають. Ми залишаємо за ними право висловити свою позицію в наступних випусках новин.