До Чернігова привезли фуру шкільних підручників: чи всі школи забезпечать книжками до 1 вересня

18:22, 16 сер. 2019
 
До Чернігова привезли фуру шкільних підручників: чи всі школи забезпечать книжками до 1 вересня

Сьогодні до Чернігова приїхала фура зі шкільними підручниками. Їх доставили на склад обласного управління освіти. Цьогоріч місто та область отримують підручники для 2-х, 5-х, 6-х та 11-х класів. Для 2-х  та 5-х досі встигли привезти всі потрібні книжки, для 11-х - половину і– 39 %  для 6-их класів. Нові підручники бачила Ольга Онищенко.

Чернігів, 8 ранку, склад обласного управління освіти. Сюди приїхала фура з підручниками – їх друкують та доставляють у регіони за рахунок державного бюджету. У цій вантажівці - книжки для 2-х, 6-х та 11-х класів.

Після цієї доставки підручниками для 2-х класів всі школи області забезпечені повністю, каже Сергій Назаренко. Також встигли надрукувати та привезти всі необхідні книжки для  5-х класів. Для 6-х зараз є  39%, для 11-х - 56%

Із складу підручники забирають працівники шкіл та везуть до своїх навчальних закладів. Завідувачка медіатеки 15-го чернігівського ліцею  Євгенія Купрієць показує підручники, які отримали – вони розкладені у стопки та чекають на учнів.
«Ми отримали протягом двох завозів: цього літа в нас було два завози підручників. За новою програмою отримали підручники для учнів другого класу -  це математика, українська мова та читання, мистецтво та новий предмет «Я досліджую світ» у двох частинах. Підручники дуже яскраві, вони не такі об’ємні і неважкі, тобто дітям у користування буде дуже легко.»

Вчителька початкових класів Галина Плотникова каже, вже встигла роздивитись підручники, за якими навчатимуться 2-гі класи Нової української школи.
«За тими авторами з якими ми працювали в першому класі, це Вашуленко і Листопадник. Третій підручник, «я досліджую світ», у нас нового автора. Чим він гарний і цікавий -  тим, що в цьому підручнику 3 підручники. Це підручники безпосередньо «я досліджую світ», «підручник дизайну і технології» і також новий предмет - це інформатика. Підручник неважкий, тоненький, бачите.»

«Цікаві завдання дітям, вправи, дуже гарно він оформлений, яскравий. Дуже багато різних ігор. Якщо брати підручник українська мова, діти там є і самі вчителями і дослідниками.»

Для 11 класу за оновленою програмою, каже Євгенія Купрієць, прийшли підручники з  фізики, біології, математики і зарубіжної літератури.
«Також для 11-класників ми отримали нові підручники за новою програмою. Ось біологія і екологія, два предмети в одному підручнику.»

Сергій Назаренко каже, решту підручників очікують отримати до 1-го вересня.