Перший у Чернігові тролейбус зі стаціонарним валідатором вийшов на маршрут

17:12, 14 сер. 2019
 
Перший у Чернігові тролейбус зі стаціонарним валідатором вийшов на маршрут

Перший у Чернігові тролейбус зі стаціонарним валідатором вийшов на маршрут. Тепер у ньому можна розраховуватися за проїзд карткою, без кондуктора . Цей тролейбус під номером 510 їздить за маршрутом «сімки». 

9-та година ранку. 510-м тролейбусом за маршрутом «сімки» їде у лікарню Микола Томашевський. За проїзд розраховується так.

Микола Томашевський, пасажир: «Мені зручно в усьому користуватися безконтактно. Тому, вважаю, і надалі треба просувати такий спосіб оплати.»

Розрахунок за проїзд через валідатор полегшує роботу, каже кондукторка Ольга Кладькевич.

Ольга Кладькевич, кондукторка: «Поки там збираєш гроші і даєш квитки, інші самі змогли підійти і «обілетитися». Просто картку сюди на віконечко прикладаєте, і сюдою випадає білет.»

Микита Вікторов, речник Чернігівського тролейбусного управління: «Сьогодні вперше на маршрути Чернігова виїхав тролейбус зі встановленим стаціонарним валідатором - пристроєм, за яким кожен чернігівець, маючи транспорту картку або електронний проїзний квиток, або банківську картку, може сплатити за проїзд самостійно.»

Вартість одного валідатора – 40 тисяч гривень. Замовляли апарати безконтактного розрахунку у Чехії. Зараз у тролейбусному управлінні їх 10. Всі встановлять за 2 тижні.

Микита Вікторов, речник Чернігівського тролейбусного управління: «Один валідатор на 1 тролейбус. Це будуть всі тролейбуси марки «Барвінок». 6 з них найновіші, які цьогорічної партії, і ще 4 тролейбуси з попередніх партій. У майбутньому плануємо, що буде 2 стаціонарні валідатори на середніх і задніх дверях ,а попереду, якщо не буде кондуктора,  валідатор буде у водія.»

Артем Ткаченко, пасажир: «Зручно, коли менше народу, і тоді можна пройти. А так все нормально.»

Наталія, пасажирка: «Зручно, коли порожній тролейбус, а коли заповнений буде - не знаю, як це буде. А зараз це зручно - я підійшла, отримала квиток.»

Якщо у пасажира не буде ні тролейбусної, ні банківської картки, він зможе розрахуватись готівкою з кондуктором або з водієм.