Чернігівський «Буревісник» готується до нового сезону волейбольної Суперліги

14:08, 13 сер. 2019
 
Чернігівський «Буревісник» готується до нового сезону волейбольної Суперліги

Чернігівський «Буревісник» готується до нового сезону волейбольної Суперліги. На пляжі «Золотий берег» у Чернігові проходять тренувальні збори спортсменів. Цьогоріч їх 16. Для волейбольного клубу це рекордна кількість, каже його тренер Роман Носко. Хто цьогоріч поповнив склад «Буревісника», розкаже Дар’я Янушкевич.

Волейбольні корти на чернігівському  пляжі «Золотий берег». Тут готуються до нового сезону волейбольної Суперліги 16 спортсменів «Буревісника». 

Максим Николайчук, гравець ВК «Буревісник»: «У цьому зборі, в порівнянні з минулим, підключилися м’ячі. Технічно почали працювати і відчувати м’яч після тривалої перерви. Але, в той же час, робимо акцент на функціональній підготовці, чим, власне і займаємося.»

В парі з центральним блокуючим Максимом Николайчуком тренується Денис Копич. 

Денис Копич, гравець ВК «Буревісник»: «Збори - це завжди важко. Ми відпочивали, 2 місяці відпустки у нас було, але я намагався активно відпочивати. Вдома на дивані не лежав, тому перший тиждень було важко, а зараз більш-менш нормально.»

Тренуються волейболісти двічі на день - зранку і ввечері, 6 днів на тиждень. 

Роман Носко, тренер ВК «Буревісник»: «Хлопці починають бігти крос, потім прибігають і діляться на 2 групи. Одна група працює з м’ячами над технічними елементами, інша група працює над фізичними кондиціями. І так одна група працює з м’ячами, ввечері міняються.»

Вперше команда до початку сезону готується у рекордному для клубу складі – 16 спортсменів, каже тренер «Буревісника» Роман Носко.

Роман Носко, тренер ВК «Буревісник»: «Це перший раз так за 3 роки. Починали з 7-10, а в цьому році набрали гравців.  До нас прийшли 2 нових гравця. Один майстер спорту з пляжного волейболу і класичного – Олексій Денін. Він починав у нас грати і розвивався як гравець, а зараз повернувся. І прийшов гравець на позицію «літеро» з команди «Дніпро» Олексій Рижов.»

Олексій Денін до команди  приєднається за 2 тижні. 20-річний Олексій Рижов вже тренується. 

Олексій Рижов, гравець ВК «Буревісник»: «Тренувальний процес непоганий, у нас зараз багато часу на підготовку, і вона більш фізична, а трохи пізніше будемо переходити до зали, а там подивимося, як буде з м’ячем.»

Олег Буланов, голова ВК «Буревісник»: «Тренування в цьому році інтенсивніші і більші  за об’ємом. Плани у нас - мінімум шосте місце, а максимум - потрапити в четвірку.»

Тренувальні збори «Буревісника» триватимуть до кінця серпня. Першу гру нового волейбольного сезону команда проведе на виїзді 27-29 жовтня у місті Лубни проти команди «Фаворит».