Чоловік, який назвався охоронцем Антона Полякова, звинуватив журналістів у відсутності кворуму ОВК 206 округу

17:29, 22 лип. 2019
 
Чоловік, який назвався охоронцем Антона Полякова, звинуватив журналістів у відсутності кворуму ОВК 206 округу

Понад годину через відсутність кворуму сьогодні не працювала окружна виборча комісія 206 округу. Із 18 членів ОВК на робочих місцях були троє. Члени дільничних комісій, які були присутні в приміщенні окружкому скаржилися на втому та нестачу кисню. У тому, що членів ОВК не було на місці, чоловік, який назвався охоронцем кандидата в нардепи від «Слуги народу», звинуватив присутніх журналістів. Чому дійшло до сварки – дивіться у сюжеті Діни Вонг.

10 ранку, у залі засідань Чернігівської районної ради члени дільничних виборчих комісій чекають своєї черги, аби здати протоколи окружній виборчій комісії.

Альона Ляшенок,  член дільничної виборчої комісії, с. Пильне: «Тут сварились цілий день, і цілу ніч. Казна-що тут робилось. І поліцію викликали, і виганяли звідти усіх. Одним словом, тут узагалі казна-що.»

Юлія Лесун, член дільничної виборчої комісії, с. Рівнопілля: «Я вже чекаю 10 годин і досі я не можу потрапити до зали здати протоколи. Проблеми виникають і люди вже починають нервувати, і кисню не вистачає води. І при цьому деякі люди хочуть без черги пройти. Є проблеми, які в принципі вирішуються.»

Надія Маринченко, член дільничної виборчої комісії, с. Слобода Іванівська: «Ми приїхали на початку 12. І оце сидим, страждаємо. Людей замучили, давно у нас виборів давно таких не було. Дуже важкі.»

10:55. Члени ОВК перевіряють протоколи. Паралельно рахують кількість присутніх. Склад комісії – 18 людей. Необхідний мінімум для голосування щодо прийому протоколів – десять. Людей не вистачає.

«Артем уже кудись пішов. – Артем та Ірина у залі. Викличте їх.»

11:10. За столом три члени ОВК. Кворуму немає. Чоловік у білій футболці виходить до зали і заявляє про те, що роботу комісії зривають журналісти.

Там зараз зривають роботу комісії.

Володимир Федорок, назвався охоронцем Антона Полякова та журналістом: «Ви хочете зробити сенсацію на пустому місці. Я практично кожного із вас знаю.»

–  Чого комісія не працює. До цього вона працювала. А як ви прийшли вона і не працює.

–  Комісії не вистачає кворуму. -  А я так запідозрив що це через вас – А ви хто? -  Охоронець Антона Полякова.

–  На яких підставах ви робите такі заяви? – Тому що я громадянин України, можу робити що хочу.

Кандидат в нардепи від політичної сили «Слуга народу» Антон Поляков Володимира Федорюка знає. Але не як свого охоронця.

–  Володимире, яке посвідчення ви показали?  А, позаштатний кореспондент? А чому ви представилися як охоронець?

–  А коли вам 15 камер тичуть у лице ви б представилися Аленом Делоном.

Антон Поляков, кандидат у народні депутати від політичної сили «Слуга Народу»: «Справа в тому, що людям кажуть, що команда Зе зриває вибори. Ми пішли, сказали от ми тут, кворуму нема. Вони почали кричати Микитась ганьба і ви прийшли.»

Максим Кириченко, заступник голови окружної виборчої комісії №206: «Я не знаю, чому немає кворуму ви всі це бачили. На одну комісію я не знаю, чому їх немає.»

Окремі члени комісії, заразом і голова, телефонують колегам. Урешті, о дванадцятій комісія відновлює свою роботу.

Юлія Лисун посміхається: представники дільниці із Рівнопілля дочекалися своєї черги.

«Нарешті. Скоріше додому.»

Анатолій Шацький, член ОВК № 206: «Кворуму не вистачало десь разів 10 – 15, але причини різні. Одна із причин демонстративний вихід. Але головна причина втома, люди працюють другу добу. Я Без сну.»