У 207 окружній виборчій комісії до 10-ї ранку опрацювали протоколи з 58 дільниць.

10:24, 22 лип. 2019
 
У 207 окружній виборчій комісії до 10-ї ранку опрацювали протоколи з 58 дільниць.

У 207 окружній виборчій комісії до 10-ї ранку опрацювали протоколи з 58 дільниць. До першої години ночі встигли прийняти їх  з трьох  виборчих дільниць.  Усього в окрузі 251 виборча дільниця. 207 виборчий округ  за територією найбільший в Україні. Він охоплює 7 районів півночі Чернігівської області.

Членів перших  двох дільничних комісії  до окружної комісії пропускають о пів на 12-ту ночі. Виходять  з будівлі вони за годину.  Стільки часу їм знадобилось, щоб здати  протоколи голосувань.

 

Результати голосування приймають у цій кімнаті на першому  поверсі. Крім членів окружної виборчої комісії, тут сидять спостерігачі та представники засобів масової інформації. Усього – півсотні людей. Кімната заповнена стільцями. Аби хтось зміг пройти, стільці потрібно відставляти.

 

До першої години ночі ОВК прийняла протоколи з трьох виборчих дільниць 207 –го округу.

В цей час на вулиці своєї черги чекають члени семи десятків виборчих дільниць, які до цього часу встигли приїхати до Корюківки.

Голова комісії  виборчої дільниці зі Сновського району Світлана Шевченко каже, сподівається здати протоколи голосування до другої години ночі. Показує свій номер у черзі.

 Світлана Шевченко,  голова дільничної виборчої комісії зі Сновського району: "У нас 12-й номерок. Півгодини, годину,може, раніше будемо. Не знаю. Ми дванадцяті, а ще тільки пішов п’ятий".

Усього таких номерків, які визначають порядок у черзі – 251. Стільки виборчих дільниць в окрузі. У чергу записують під стінами  окружної виборчої комісії.

 Катерина Мартиросова, діловод: "Ми їх записуємо і видаємо номерок. Ми їх викликаємо - є номер телефону, набираємо".

 Світлана Кахута, голова дільничної виборчої комісії  з Новгород-Сіверського району: "33-й номер. Порівняно з першим туром президентських виборів – все навіть  відмінно. У першому турі президентських виборів ледь не подавили, порвали куртки і все на світі. А зараз спокійно чекають своєї черги. Приїхав, чергу зайняв і спокійно чекай – тебе викличуть".

У члена дільничної виборчої комісії з села Бреч Олени Гудимової шістдесятий номер  у черзі.

Олена Гудимова, голова дільничної виборчої комісії  з Корюківського району: " Ви ж бачите, п’ята людина йде. А нас тут, не знаю, чи шістдесятий, чи сімдесятий стоїть. Це ж уявіть, скільки будуть стояти. ОВК взагалі не цікавилось людьми, і вважаю, цього разу. На президентських  було краще організовано. Саме на других президентських, не на перших. Тоді навчились на власних помилках. На других було і де посидіти, і відпочити. Я вважаю, це не правильно,  організації ніякої".