64 безпритульні отримали запрошення проголосувати на дочасних виборах до Верховної Ради у Чернігові

20:28, 21 лип. 2019
 
64 безпритульні отримали запрошення проголосувати на дочасних виборах до Верховної Ради у Чернігові

64 безпритульні отримали запрошення проголосувати на дочасних виборах до Верховної Ради у Чернігові. Про це UA: Чернігів сказав директор центру соціальної адаптації безпритульних Микола Романов.

Правом голосу сьогодні скористався Анатолій Симончук. Він півтора роки чекав, поки йому відновлять документи. Стільки ж часу лікувався в опіковому відділенні обласної лікарні. Йому ампутували дві ноги. Сьогодні, перед переселенням до геріатричного пансіонату, проголосував.

Він має тимчасову реєстрацію у центрі соціальної адаптації безпритульних у Чернігові. Каже, інформацію про політсили та кандидатів-мажоритарників дізнавався через телебачення, радіо та газети.

«Як і всі громадяни України. Всі ж вибирають. Всі ж беруть участь у голосуванні. Я також. Я хочу, щоб  нарешті до влади прийшли нормальні люди, які хочуть і політичних і економічних змін в кращу сторону для України».

На лікуванні в обласній лікарні чоловік перебував півтора роки, каже завідувач опікового відділення Віктор Яременко. Анатолію ампутували дві ноги у 2018-му році. Колишній військовий, ліквідатор чорнобильської катастрофи до лікарні потрапив через сімейні проблеми, каже директор центру соціальної адаптації безпритульних у Чернігові Микола Романов. Сам чоловік про своє життя каже так.

«Після того як я втратив ноги і потрапив сюди до обласної лікарні – на минулому житті я поставив могильний хрест. Я про неї не згадую, я вирішив почати життя з чистого листа».

Коли Анатолій потрапив до лікарні, його документи були втрачені. Відновлювали їх протягом півтора роки. Каже соціолог центру соціальної адаптації безпритульних у Чернігові Андрій Кошерний. За цей час Анатолію зробили паспорт, оформили соціальні виплати по інвалідності та зібрали документи для оформлення в пансіонат.

Всього запрошення проголосувати на дочасних виборах до Верховної Ради отримали 64 безпритульні з Чернігові, каже директор центру соціальної адаптації Микола Романов. Забрали запрошення 55.