На 650 метрів дороги вкатають 1,5 тисячі тон асфальтобетону за 7,5 мільйонів гривень: у Чернігові почали асфальтувати нову транспортну розв’язку на Кільцевій

20:07, 19 лип. 2019
 
На 650 метрів дороги вкатають 1,5 тисячі тон асфальтобетону за 7,5 мільйонів гривень: у Чернігові почали асфальтувати нову транспортну розв’язку на Кільцевій

Нову транспортну розв’язку в Чернігові в районі «Епіцентру» почали асфальтувати. Також там  міняють бордюри, облаштовують острівці безпеки та коло. Роботи виконує «Шляхо-будівельне управління № 14». Як сказав UA: Чернігів директор фірми Олександр Харчук, загалом облаштування 650 метрів нової дороги коштуватиме бюджету міста 7,5 мільйонів гривень. Рух на перехрестях Пухова - Бєлова та Бєлова – Кільцева буде перекритий орієнтовно до вечора понеділка. Більше розкаже Альона Макаренко.

На КільцевІй зрізають, на Бєлова – кладуть новий асфальт. Сьогодні в районі «Епіцентру» в Чернігові почали укладати дорожнє покриття на новій розв’язці. Роботи виконує «Шляхо-будівельне управління № 14».

Олександр Харчук, директор ТОВ «ШБУ-14»: «Виконується поточний ремонт транспортної розв’язки на одному рівні перетину вулиць Бєлова, Кільцева, Пухова. Зараз йде укладка вирівнюючого шару і верхнього шару асфальтобетонного покриття з гарячого асфальтобетону, тип «Б». Перед цим треба було 1300м бордюр переставити, поміняти, зрізати все старе покриття.»

Ці роботи обійдуться міському бюджету в 7 - 7,5 мільйонів гривень, каже Олександр Харчук На 650 метрів дороги вкатають 1,5 тисячі тонн асфальтобетону.

«5-6 років – це гарантія на влаштування асфальтобетонного покриття. Саме на ті роботи, які виконуються з покриттям. Через 5-6 років необхідно знову таки проводити поточний ремонт, а через 11-12 років капітальний ремонт.»

На час проведення ремонтних робіт рух на перехрестях Бєлова-Пухова та Бєлова-Кільцева  тимчасово перекритий.

Нова організація руху на КільцевІй діє з 13 липня. Водій Костянтин Кононенко каже, проїхатися колом встиг, такі зміни на дорозі  схвалює.

«Для мене без проблем було й без кола. Але так як тут їздять – звичайно, з колом буде краще. Але поки всі звикнуть, особливо фури, які пролітають, тут треба бути дуже уважним перший час обов’язково.»

Євген Гребініченко, водій: «Звичайно, дуже потрібно. Тому що тут було дуже важко виїжджати раніше. Коли виїжджаєш звідси, то створювалась аварійна ситуація завжди.»

Паралельно дорожники облаштовують коло.

Олександр Харчук, директор ТОВ «ШБУ-14»: «Радіус кола 28 м. Те було коло у вигляді еліпсу, неправильної форми, зараз він має правильну форму.»

Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ міськради: «У центрі кола буде газон. Буде газон з автоматичним поливом.»

Закінчити укладання асфальту за сприятливої погоди мають до вечора понеділка. Тоді ж відкриють рух.

«Асфальту не так багато, але дуже багато поворотів, кривих, тут сильно не розженешся. Якби була рівна ділянка, ми могли б цю роботу зробити за день. А так доведеться днів три. У понеділок годині о 6-7 вже буде відкрито рух. Після цього йде облаштування, обставляється дорожніми знаками, розмітка йде, озеленення йде.»

Загалом роботи на новій розв’язці в районі «Епіцентру» триватимуть до серпня.