Понтонний міст через річку Віть біля Новгорода-Сіверського звели для пішоходів, але з умовою

19:49, 19 лип. 2019
 
Понтонний міст через річку Віть біля Новгорода-Сіверського звели для пішоходів, але з умовою

Понтонний міст через річку Віть біля Новгорода-Сіверського зведуть сьогодні для пішохідного переходу. Про це сказав Суспільному телефоном начальник відділу технічного контролю автодоріг облдержадміністрації Валерій Ключник. Однак пішоходи зможуть переходити міст, якщо дотримуватимуться правил. Якщо не дотримуватимуться, його закриють до вересня.

Валерій Ключник, начальник відділу технічного контролю за якістю автодоріг облдержадміністрації: «У них завершення робіт в листопаді.  Календарний графік під це наведений. Але, враховуючи те, що там дійсно є соціальна напруга, нам постійно дзвонять, то ми шляхом компромісу надаємо таку можливість. Звертаю вашу увагу -  надаємо таку можливість, створюємо умови для цього, але ми не маємо право відкривати туди рух.

Щоб діточки самі туди не ходили, бабусі і дідусі самі не ходили, щоб люди в стані алкогольного сп’яніння туди не ходили. Роботи ще ведуться.

Але якщо люди будуть користуватись нерозумно наданими можливостями, то рух можемо просто закрити.»

Нагадаємо, міст закритий на ремонт з 23 квітня цього року. Відтоді до сіл Биринської сільради з райцентру можна дістатися або човном, або в об’їзд – це додаткові 70 кілометрів.  За договором із підрядною організацією «ТрансСтройКапітал», ремонт мають завершити до листопада цього року. Її головний інженер Костянтин Кушнір каже, намагатимуться відкрити міст повністю  до початку вересня. На капітальний ремонт моста через річку Віть з держбюджету виділено 4млн. 158тис. гривень