Директор «Ялівщини» звинувачує «УТБ-Інжиніринг», що ті, під час реконструкції водопроводу, самовільно випилюють дерева ландшафтного парку

19:18, 19 лип. 2019
 
Директор «Ялівщини» звинувачує «УТБ-Інжиніринг», що ті, під час реконструкції водопроводу, самовільно випилюють дерева ландшафтного парку

Дерева біля Ялівщини, де зараз реконструюють водопровідну мережу, випилювати не будуть. Про це UA: Чернігів сказав керівник проекту компанії «УТБ-Інжиніринг» Руслан Виставнога. Трасу прокладання змінили, труби укладатимуть  під тротуаром,  не заходячи на територію регіонального ландшафтного парку. Директор «Ялівщини» Володимир Свердлов каже, бачив як дерева випилювали. Детальніше у сюжеті Дар’ї Янушкевич.

Це перехрестя вулиць  Київської і Героїв Чорнобиля у Чернігові. Тут замінюють водопровідні труби. Керівник регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» Володимир Свердлов, каже, робота техніки шкодить парку.

«За нашими попередніми даними було точно випиляно 3 дерева, це те що ми зафіксували, і багато дерев були пошкоджені. Технікою обрубані великі гілки, і можна побачити, як зроблена відкрита коренева система, обрубані корені, а такі дерева з часом, я вважаю, можуть загинути. Відповідні заходи не були погоджені з адміністрацією комунального закладу.»

Ці кадри Володимир Свердлов відзняв 16 липня. Тоді і подав заяву до поліції про випилювання трьох дерев.

Алла Триліс, речниця Чернігівського відділу поліції: «16 липня на лінію 102 надійшло повідомлення, що у парку Ялівщина виявили, як працівники спилюють дерева. На місце події виїхала поліція, цей факт зафіксовано. Зараз проводиться перевірка.»

Дерева не пиляли, каже Руслан Виставнога -  керівник проекту компанії «УТБ-Інжиніринг»,  яка проводить роботи. Ні до нього,ні до компанії з заявою, що працівники випиляли дерева, ніхто не звертався.

«Нехай адміністрація регіонального парку Ялівщина звернеться до мене і покаже те, що ми начебто зробили, і ми потім будемо розбиратися.»

Труби кладуть вздовж тротуару, каже Руслан Виставнога, а тому випилювати дерева компанія не планує.

«Проектом була передбачена вирубка декількох дерев для того, аби можна було закільцювати дану лінію з існуючими мережами. Але за погодженням з замовником і водоканалом ми цього робити не будемо. Траса прокладання даної труби змінена і буде прокладатися труба вздовж дороги під тротуаром. Ніяких відведень безпосередньо в ліс, регіонально-ландшафтний парк проводитися не буде.»

Володимир Свердлов, директор комунального закладу « Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина»: «Згідно природоохоронного законодавства, кожні роботи, які проходять на території об’єкта заповідного фонду, погоджувати з адміністрацією парку.»

Руслан Виставнога, керівник проекту «УТБ-Інжиніринг»: «На даний час ми йдемо під тротуаром, який лежить саме в зоні міста. Проект, який пройшов безпосередньо експертизу будівельну, не передбачає погодження, прокладання даної траси з регіональним ландшафтним парком «Ялівщина».»