З перерізанням стрічки та агітацією за кандидата в нардепи: у селі Конятин на Сосниччині відкрили новий клуб

20:07, 18 лип. 2019
 
З перерізанням стрічки та агітацією за кандидата в нардепи: у селі Конятин на Сосниччині відкрили новий клуб

З перерізанням стрічки та агітацією за кандидата в нардепи за 207 округом: так сьогодні відкрили новий клуб в селі Конятин на Сосниччині. На ремонт приміщення витратили один мільйон триста тисяч гривень платників податків.  Під час урочистостей кандидат в нардепи від Радикальної партії Василь Волошко агітував за себе та свого однопартійця – кандидата Дмитра Блауша. Як це було – далі Наталія Скляренко.

Сільський голова Конятина Віталій Лопатко показує нове приміщення клубу.

«Оце таке у нас приміщення. Клуб спроектували таким чином, щоб були зал, фойє, сцена, все ось тут розташоване. Кошти з державного бюджету, соцекономрозвиток . Мільйон триста пішло на ремонт клубу. У нас з сільради було співфінансування 1 % з цього проекту.»

Приміщення будинку культури згоріло сім років тому – розповідає Віталій. На його відновлення грошей в сільському бюджеті не було. Після пожежі сільські свята та молодіжні вечори проводили в одній з кімнат будівлі сільради. Рік тому почали ремонтувати під новий клуб приміщення колишнього дитячого садочка. Віталій каже – на це пішов рік. Відкриття нового клубу запланували на 18 липня.

Юлія Сичевська, жителька села Конятин: «Приміщення, хоч і було, та ви ж бачите, в якому воно стані, а молоді ходити нікуди.»

Юлія Ісаченко, жителька села Конятин: «У нас  бувають свята різні і немає клубу.»

Опівдні біля нового клубу в центрі села Конятин збираються селяни. Приїздять районні чиновники. Церемонія відкриття клубу починається з перерізання стрічки. Першим це робить депутат місцевої райради та кандидат в нардепи за списками Радикальної партії Василь Волошко.

Далі заходять в клуб. Василь Волошко виступаючи перед селянами просить підтримати його та ще одного кандидата від радикалів.

«Ви маєте можливість мати свого депутата у Верховній Раді, я в списку Радикальної партії йду 39-м, якщо вдасться пройти, то я зосереджу зусилля, аби Сосницький район і Сосниця історично справедливо повернула собі адміністративний центр всіх оточуючих районів. Треба дружненько подумати всім і прийти проголосувати. У нас під першим номером йде по мажоритарному списку Блауш Дмитро Ярославович. Подарунки щорічно кожна дитина отримує в Сосницькому районі завдяки Блаушу з власних коштів. Таких людей треба обирати до Верховної Ради.»

Відкриття сільського клубу продовжилось концертом.

Чому зі сцени дякували депутатам за роботи, оплачені коштом платників податків, Олена Шара пояснила так.

«Правильно – це не саме їхні гроші, це з бюджету, правильно. Тільки вони просили у Верховній Раді про виділення коштів для ремонту нашого будинку культури.»

Василь Волошко, депутат Сосницької райради, помічник-консультант народного депутата України Олега Ляшка: «Безумовно, це бюджетні гроші, але щоб вони потрапили в Конятин, треба, щоб якась особа на рівні Верховної Ради побажала клопотати про їх виділення. Розумієте? Україна ж то велика і сіл таких багато, які потребують і ремонту будинків культури, і іншої інфраструктури.

Як сказав керівник Чернігівського осередку Комітету виборців Володимир Андрійченко, це можна розцінювати як незаконну агітацію.»

Володимир Андрійченко, керівник Чернігівського осередку Комітету виборців: «Але оскільки кандидатів у нас зняти неможливо, то вони зловживають своїм правом агітації. Але в Законі «Про вибори» чітко вказано про те, що в комунальних закладах, державних, комунальних органів місцевого самоврядування агітація заборонена. Тобто можна проводити зустрічі з виборцями, які мають бути оплачені з виборчого фонду. Але традиційно зловживають у нас кандидати всіма можливими відкриттями і урочистостями. Тому це вже як звичка.»