Вибух газового балону у ніжинському гаражі: 24-річний чоловік у лікарні з опіками 3-4 ступеня

17:30, 18 лип. 2019
 
Вибух газового балону у ніжинському гаражі: 24-річний чоловік у лікарні з опіками 3-4 ступеня

Опіки рук 3-4 ступеня отримав ніжинець через вибух газового балону у гаражі. 24-річного чоловіка перевели на лікування до обласної лікарні. Його життю нічого не загрожує, сказав завідувач опікового відділення лікарні Віктор Яременко. Нагадаємо, через вибух балону зруйновні 2 гаражі, в сусідньому будинку повибивало вікна. Альона Макаренко далі розповість.

Вибух у гаражах стався близько 5.20 ранку. Після цього тут почалась пожежа.

Через вибух обвалилося два гаражі. Лідія живе за п’ять метрів від них, у приватному будинку. Каже, на місці вибуху опинилась першою.

«Ну, я випустила курей, ото кури тут у нас, і дійшла тільки до хати. Потім вискочила, може, навіть, не від звуку, а від того, що сильно кричав хлопчик. Він дуже сильно кричав.»

Лідія з чоловіком допомогли хлопцю вибратися з-під завалів. Після цього викликали «швидку» й пожежників.

«Шок у нього був великий, тому що він ще йшов сам, а дивитись не можна було. Такий жах, дитина бідна.»

Костянтин П’ятковський, лікар-хірург Ніжинської міської лікарні: «Хворого доставили каретою «швидкої допомоги». Стан тяжкий, але не вкрай тяжкий.»

Костянтин П’ятковський каже, чоловік отримав 20 відсотків опіків тіла. Після надання першої  допомоги його перевезли до опікового відділення обласної лікарні.

Віктор Яременко, завідувач опікового відділення обласної лікарні: «Хворий поступив до нас біля 11-ї години в стані опікового шоку легкого ступеню. Травму він отримав в побуті , вибух газу. Там глибина опіків на різці 3-4.  Ушкодження де доведеться робити аутодермопластику. Так стегна, обличчя я думаю заживе самостійно. Ділянки, де не будуть самостійно заживати, ми проведемо пересадку шкіри. Десь після 2-3 тижнів лікування. Я думаю ампутації не повинно бути. Зараз перебуває у відділенні загального інтенсивної терапії загального профілю. Стан його задовільний, ближче до середнього.»

Батьки хлопця, які приїхали разом з ним до лікарні, розповідати, як усе сталося не захотіли. Слова очевидців переповідає жителька сусідньої п’ятиповерхівки Наталія.

«Він зараз вдома на канікулах, закінчив харківський юридичний. І о пів на шосту пішов за машиною, кудись їхати чи щось таке. Відкрив гараж, а воно ще ж темно, пів на шосту, він сірником блиснув, а отут в цьому гаражі, поряд, стояв балон з газом. Воно вже смерділо давно, і ніхто не визвав аварійку.»

Попередню причину вибуху в гаражах називає речник управління ДСНС в області Роман Храпатий.

«За попередньою інформацією стався вибух газоподібної суміші. Проводиться розслідування, його проводять правоохоронні органи.»

Кримінальне провадження за даним фактом поліція не відкривала, сказала речниця поліція області Юлія Ковтун. Також вибуховою хвилею повибивало вікна у квартирах сусідньої п’ятиповерхівки. Перший заступник міського голови Григорій Олійник сказав: найближчим часом вирішуватимуть, як допомогти власникам цих квартир.

Григорій Олійник, перший заступник міського голови: «Як акт буде обстеження, будемо приймати рішення – чим зможемо допомогти цим людям.»

Власників зруйнованих гаражів на місці ми не застали. Що робити зі своїм майном, власники сусідніх гаражів вирішуватимуть після того, як розберуть руїни.

«Бачите, як посунулось. Боїмося, щоб воно оце все не впало туди. Ми вже своїми силами, ми ж ні на що не претендуємо. Просто хочемо, щоб ці руїни розгребли.»