У Чернігові стартував чемпіонат України з пляжного волейболу. Змагатися приїхали 22 команди з різних куточків країни

18:54, 12 лип. 2019
 
У Чернігові стартував чемпіонат України з пляжного волейболу.  Змагатися приїхали 22 команди з різних куточків країни

У Чернігові стартував чемпіонат України з пляжного волейболу.  22 команди з Чернігова, Києва, Херсона, Запоріжжя приїхали змагатися за першість і призовий фонд у 20 тисяч гривень.  Грають волейболісти на міському пляжі «Золотий берег».  Ігри спортсменів у перший ігровий день змагань бачила Дар’я Янушкевич.

Сергій Попов і Ярослав Гордєєв пляжники з Запоріжжя. В парі грають менше року. Тур чемпіонату України , кажуть волейболісти, це підготовка до Чемпіонату Європи який пройде з 5 по 11 серпня у Москві.

Сергій Попов, майстер спорту міжнародного класу з пляжного волейболу: «Суперники нам дісталися не дуже сильні, тому ми і виграли. Це було так, як тренування. Потренувалися і підемо відпочивати. І фізичне і психологічне навантаження дуже велике. Тут немає заміни. Тут немає тренера. Тут ти сам зі своїм напарником один на один.»

А це пара  чернігівських волейболістів. Богдан Татаренко та Володимир Леоненко. Свою першу гру сьогодні хлопці виграли з рахунком 2:0.

Богдан Татаренко, майстер спорту з волейболу: «Я готуюся до сезону. Скоро старт класичного сезону і це більше як підготовка, налаштувати себе і пограти. Отримати ігрову практику і не більше того. Мені класичний легше дається волейбол, ніж пляжний. В психологічному однаково. А ось у фізичному - класичний. Там 6 чоловік і тобі є кому допомогти, а тут допомагати нікому. Нас двоє, і якщо один випав про який волейбол може йти мова.»

Андрій Філоненко, організатор змагань: «Це етап чемпіонату України з волейболу пляжного серед чоловічих команд. 22 команди приймає участь у нашому турі. Команди з Чернігова, Києва, Запоріжжя, Херсона, Первоймайська. В цьому сезоні Чернігів відкриває серію 4-зіркових турів. Світовий пляжний волейбол перейшов у систему проведення чемпіонатів світу і міжнародних змагань на рівну градацію. І звичайно воно прийшло і на національні федерації.»

Олег Плотницький, капітан національної збірної команди України: «Перший раз за 2 роки вийшов на пісок. Реально дуже важко і після першої партії думав можна йти. Начебто втягнувся трішки. Перша гра була розминка. Ми чекали, що ми виграємо, просто потрібно було робити свою роботу і все.»

Дмитро Канаєв, волейболіст: «Не можу я просто сидіти без волейболу. Хочеться постійно грати і тренуватися. А більше ніде, тільки пляжний волейбол.»

Чемпіонат України з пляжного волейболу у Чернігові триватиме три дні. І завершиться у неділю 14 липня.