Цієї ночі змінять рух на перехресті вулиць Кільцева та Генерала Бєлова в районі «Епіцентру», що в Чернігові

18:47, 12 лип. 2019
 
Цієї ночі змінять рух на перехресті вулиць Кільцева та Генерала Бєлова в районі «Епіцентру», що в Чернігові

Сьогодні вночі змінять рух на перехресті вулиць Кільцева та Генерала Бєлова в районі «Епіцентру», що в Чернігові. Від завтра, 13 липня, там запроваджується круговий рух автомобілів. Нині закінчують встановлювати нові знаки, приблизно о 4 з них планують зняти захисну плівку. До цього ж часу мають нанести розмітку. Попереду - облаштування тротуару та вкладання асфальту, сказав начальник  управління ЖКГ міськради Ярослав Куц. Загалом роботи триватимуть до серпня. Їх орієнтовна вартість - 4 мільйони гривень. Деталі – в сюжеті Альони Макаренко.

Облаштували коло діаметром 56 метрів. До 10 метрів розширили дорогу. На перехресті вулиць Кільцева та Генерала Бєлова завершують підготовчі роботи до зміни організації руху.

Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства міськради: «Рішення було прийнято міським головою ще на початку сезону, але останнє узгодження було з патрульною поліцією в кінці червня. І комісією з організації безпеки дорожнього руху було у вівторок затверджено. Це вже є добра традиція – організовувати коло в місті. Бо більш безпечного перетину перехрестя, ніж рух по колу, ніхто ще не придумав.»

Рух по колу на цьому перехресті має зменшити швидкість машин на КільцевІй, а відтак – знизити тут аварійність, каже речниця патрульної поліції Анна Чернявська.

«Аварії на цьому перехресті були доволі часто, так як водії, які виїжджають з кола, вони не надавали перевагу водіям, які рухались по вулиці Кільцева, яка була головною. Тобто, аварії ставалися і дуже частенько. Тому й було прийнято рішення змінити організацію дорожнього руху, тобто зробити круг головним.»

Повна вартість усіх робіт буде відома після їх завершення, каже начальник управління ЖКГ Ярослав Куц, орієнтовно це - 4 мільйона гривень.

«Залишилось доставити бордюр і повністю асфальтом затягти це перехрестя. До пішохідного переходу з одної сторони. І до вулиці Пухова буде повністю все закрито новим шаром асфальту.

З обох боків кола будуть два пішохідні переходи. Враховуючи, що чотири полоси руху автомобільного транспорту – обов’язково має бути посередині острівець безпеки. Це буде на одному й другому пішохідному переході відповідно до схеми організації дорожнього руху.»

У перший день дії кругового руху на КільцевІй планують патрулювати поліцейські – для додаткової уваги водіїв на зміни. Ті ж до облаштування ще одного кола в місті ставляться так.

Сергій Олексієнко, водій: «Тут рух за рахунок кола мало того, що розвантажиться, буде спокійніше, тому, в принципі, дуже хороший крок.»

Максим Легеда, водій: «Поки важко судити про щось, вже коли буде транспорт ходити безпосередньо по колу – можна буде орієнтовно розуміти, легше чи гірше стало.»

До вечора на перехресті мають завершити встановлення 53 нових дорожніх знаків, вночі – нанести розмітку. Ці роботи виконують працівники комунального підприємства «Міськсвітло».

В’ячеслав Ніколенко, директор КП «Міськсвітло»: «З них три знаки – це попереджуючі, на великому фоні, це знак три метри на метр, на якому буде написано, що «увага, зміна організації дорожнього руху», щоб люди заздалегідь могли побачити, що змінено, а не їхали по старинці.

Ми хочемо зробити підсвітку цих знаків і, мабуть, на майбутнє, якщо буде узгоджено з керівництвом міста, щоб залишити освітлення на цьому крузі.»

Змінити організацію руху на перехресті вулиць Кільцева та Бєлова мають цієї ночі. Тобто від завтра тут діятиме рух по колу. Загалом роботи мають закінчити до кінця місяця.