Максим Микитась не з’явився на допит до Держбюро розслідувань

18:20, 11 лип. 2019
 
Максим Микитась не з’явився на допит до Держбюро розслідувань

Максим Микитась не з’явився на допит до Держбюро розслідувань. Про це UA: Чернігів сказала речниця ДБР Анжеліка Іванова. З її слів, бюро розслідує провадження за фактом вчинення діючим народним депутатом та кандидатом від 206-го округу хуліганських дій.

Анжеліка Іванова, речниця Державного бюро розслідувань: «Він був викликаний відповідною повісткою для надання показів у статусі свідка у кримінальному провадженні, яке було відкрито Державним бюро розслідувань за фактом хуліганства. У зв’язку з неявкою слідчі були вимушені звернутися до керівництва апарату Верховної Ради України, аби вони вжили всіх заходів для того, щоб поінформувати нардепа про необхідність прибути на повторний допит. Наразі повідомити дату повторного допиту поки ще не можу, але слідство буде наполягати, щоб нардеп з’явився на повторний допит.»

Ми намагалися отримати коментар Максима Микитася. Нашим журналістам він сказав, що перетелефонує пізніше. Нагадаємо, минулої п’ятниці, 5 липня, Максим Микитась зайшов на нараду в Любецькій селищній раді, нецензурно лаявся та розбив об стіну телефон голови ОТГ Сергія Пінчука. Тоді в телефонному коментарі нардеп пояснив - вчинив так, бо невдоволений діями Пінчука, за відкликання якого з посади голови ОТГ люди в лютому зібрали майже 1200 підписів. Також, сказав Микитась, його разом з виборцями не пустили до Любецького клубу для проведення зустрічі, а в школі в ОТГ досі не встановили котел, подарований ним.