Залишилося 4 дні, аби бажаючі могли змінити місце голосування: як це зробити

18:05, 11 лип. 2019
 
Залишилося 4 дні, аби бажаючі могли змінити місце голосування: як це зробити

400 чоловік змінили місце голосування у відділі ведення державного реєстру виборців Деснянської райради Чернігова до сьогодні.  Про це UA:Чернігів сказав його завідувач Ярослав Галушка. Залишається ще 5 днів, аби зробити це –  до понеділка, 15 липня, включно. Про процедуру зміни місця голосування на дочасних парламентських виборах – далі у сюжеті.

47-ми річний Володимир Левченко місце голосування змінює вперше. Каже, адресу, де це можна зробити, дізнався в Інтернеті. Він працює в державній службі з надзвичайних ситуацій, у день виборів буде у відрядженні в Одесі.

«Я вважаю, що кожен повинен брати участь у виборах. Як-то кажуть, щоб не повторився Донбас.»

Завідувач відділу ведення державного реєстру виборців Деснянської райради Ярослав Галушка каже, на дочасних парламентських виборах  зміну місця голосування реєструють за спрощеною системою. Процедура займає 5-7 хвилин.

«Люди тільки з паспортом до нас звертаються, тобто не потрібно підтверджуючих документів, як ви бачили чи людина у відрядження їде, чи подорожувати.

Ми одразу видаємо посвідчення, коли приймаємо людину, на тимчасову зміну місця голосування. Там розписано і номер дільниці, і номер посвідчення. Вона з ним і з паспортом іде і буде голосувати.»

Ярослав Галушка каже, виборця, який змінює місце голосування, попереджають, що він зможе голосувати тільки у бюлетені з партіями.  За мажоритарними округами – ні. До сьогодні змінили місце голосування 400 виборців. Більшість з них, каже Ярослав, уже змінювали місце голосування на президентських виборах. Серед них і 28-ми річний Євгеній Михайлик.

«Я вважаю, що це обов’язок кожного громадянина. Міняю місце голосування, тому що зараз живу у Чернігові. Прописка у мене Сумська.»

Завідувач відділу ведення державного реєстру виборців Деснянської районної ради Чернігова пояснює: «Такі відділи, як у нас, є в кожному райцентрі. У місті Чернігові їх два, у Новозаводському і Деснянському районах. Працюємо ми без вихідних, але у вихідні за скороченим графіком, бо нам потрібно опрацювати ці заяви.»