Кандидат за 205 округом від партії «Слуга народу» подав позов до суду проти Владислава Атрошенка

18:49, 8 лип. 2019
 
Кандидат за 205 округом від партії «Слуга народу» подав позов до суду проти Владислава Атрошенка

Позов до суду проти чернігівського міського голови Владислава Атрошенка подав сьогодні Олег Семінський – кандидат за 205 округом від партії «Слуга народу». Звинувачує його у агітації за іншого кандидата з цього ж округу – колишнього голову облдержадміністрації, нині депутата облради, самовисуванця Валерія Куліча.

Олег Семінський, кандидат у народні депутати за 205 округом від партії  «Слуга народу»: «5 липня 2019 року на території комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня» під час проведення заходу з відкриття нового кабінету МРТ (медобладнання придбане за кошти бюджету на суму понад 40 мільйонів гривень) Чернігівський міський голова Атрошенко Владислав Анатолійович під час своєї промови публічно закликав голосувати за Куліча, за одного з кандидатів по 205 округу , Куліча Валерія Петровича.  Відповідна політична агітація міського голови набула розголосу та інформацію про неї розміщено в засобах інформації, зокрема, стаття на сайті UA:Чернігів та відповідний сюжет на телеканалі UA:Чернігів, є відповідний звіт на сайті ОДА.»

Мова йде про цей сюжет, відзнятий журналістами UA:Чернігів. На момент зйомок, як  повідомив нам адвокат Владислава Атрошенка Дмитро Федоров, міський голова  перебував у 25-денній відпустці, і на відкритті кабінету МРТ був як приватна особа

Дмитро Федоров, адвокат Владислава Атрошенка: «Щойно побачив на Фейсбуці запис. Поки що я дуже здивований тим, що я почув. Якусь юридичну оцінку я буду давати, коли побачу відповідні документи.»

Здивований, пояснює Дмитро Федоров, бо Окружний адміністративний суд учора подібний позов проти Владислава Атрошенка не задовольнив. У ньому уповноважена особа від політичної партії «Слуга народу» просила визнати протиправними дії міського голови під час зустрічі Валерія Куліча із працівниками комунального підприємства «Чернігівводоканал» 2 липня.

«Їх позиція зводилась до того, що він був присутній саме як міський голова, мабуть, ініціював цю зустріч, чи якимось чином здійснював адміністративний тиск.  Ця позиція була повністю спростована в судовому порядку, і знов було підтверджено, що він був як приватна особа.»

Позовну заяву від Олега Семінського сьогодні суд прийняв. Дату розгляду поки не призначив.

Володимир Андрійченко, голова Чернігівського осередку комітету виборців України: «Діючий кандидат може подати до суду, єдине - це не принесе жодних наслідків крім того, що це буде  піар-привід  і інформаційний привід. І більше будь-яких покарань для кандидата чи для діючого міського голови не буде. Якщо він знаходиться у відпустці і він виступає як громадянин, то він має право це робити. З іншого боку, коли діючий міський голова Чернігова виказує свою словесну підтримку своєму бізнес-партнеру, кандидату у народні депутати-  це не є протизаконним, але з іншого боку це сприймається не дуже добре з точки зору морально-етичних принципів.»

Кандидат за 205 округом Валерій Куліч позов проти Владислава Атрошенка, який за нього агітував, прокоментував так.

«Це вже не перший позов, один позов суд розглянув вчора. Міський голова знаходиться у відпустці, і це його власний, особистий час, який він витрачає, як вважає за потрібне. От, в принципі, і увесь коментар.»