У Дніпрі готують до операції пораненого вчора 22-річного військового з Чернігівщини

14:12, 4 лип. 2019
 
У Дніпрі готують до операції пораненого вчора 22-річного військового з Чернігівщини

У Дніпрі в лікарні імені Мечникова готують до операції військового з Чернігівщини, пораненого учора під Авдіївкою. Він та ще один боєць із Кропивницького отримали мінно-вибухові поранення під час чергування на позиції “Шахта Бутівка”, яка знаходиться у 250 метрах від окупованої території. Це поряд з селищем Авдіївка. До лікарні обох доставили близько 10-ї вечора. У 22-річного Івана, солдата з Чернігівщини – осколкові поранення очей.

«На позиції отримав поранення. Я працював, і тут неочікувано щось прилетіло. Я не зрозумів, що рвонуло. У мене потемніло в очах.»

Сергій Риженко — головний лікар лікарні ім. Мечникова: «У одного з них, Івана, ситуація складніша. У нього вражені очі, груди, м’які тканини. Наразі ми робимо все, щоб його підготувати до операції. Другий боєць, Альберт, з Кропивницького – з 17 року в зоні АТО, у нього не такі важкі поранення.»

За минулу добу поранення отримали п’ятеро бійців - бойовики обстрілювали позиції наших військових 29 разів, повідомляє прес-центр ООС.  Окупанти застосували міномети, гранатомети, озброєння БМП, зенітні установки, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. За даними розвідки, 3 липня знищено одного окупанта та сімох поранено. З початку цієї  доби ворог 8 разів відкривав вогонь по українських позиціях -  з мінометів, артилерійських систем, гранатометів та великокаліберних кулеметів.