3-х лелеченят врятували жителька села Ядути та сім’я переселенців з Донбасу

17:35, 1 лип. 2019
 
3-х лелеченят врятували жителька села Ядути та сім’я переселенців з Донбасу

3-х лелеченят врятували жителька села Ядути та сім’я переселенців з Донбасу.

Буревій повалив дерево, на якому було лелече гніздо. Любов Кузьмич витягла пташенят з-під уламків та наловила їм жаб, потім лелеченята переїхали до Борзни, в родину Кройтору.  

Оксана Кройтору купує в борзнянському магазині  їжу для лелеченят – дерево, на якому було їх гніздо, повалив буревій.

« 4 кілограми вони з’їдають за півтори доби. Потрібно чергувати пупки – мишей, звісно, я ловити не буду, - з рибою. Десь виходить 100 гривень на день, поки вони маленькі. Якщо порахувати на місяць, це 3 тисячі. Але вони ростуть, і апетит у них теж зростає», - говорить Оксана Кройтору.

З-х її дітей, каже Оксана, пташенята вважають своїми батьками, бо вони їх годують.

Поки імен у лелеченят нема, їх розрізняють за апетитом – є ненажера, а є «худочеревий»

Їдять лелеченята 4-5 разів на день. Забрала лелеченят родина Кройтору 2 дні тому із сусіднього села Ядути. Лелече гніздо було ось на цьому дереві, яке повалив буревій.  З-під уламків пташенят витягла місцева жителька Любов Кузьмич.

Любов каже, спочатку намагалась зібрати та прилаштувати десь розбите гніздо, потім кликала лелек-батьків до свого двору.

У Любові пташенята пробули добу, потім, каже вона, зрозуміла, що прогодувати їх не зможе. Написала пост у Фейсбуці, який побачила Оксана і забрала лелеченят до Борзни. Сюди родина Кройтору переїхала з Донбасу – ледве встигли облаштувати стару контору під житло, як діти почали приносити додому поранених тварин та птахів.

Мріють отримати 2 гектари землі і на них влаштувати страусячу ферму. А врятованих лелеченят виростити і наступного року дочекатись назад із вирію.