Реконструкція підземних мереж біля Красної площі у Чернігові завершується: коли відкриють дорогу

18:38, 19 чер. 2019
 
Реконструкція підземних мереж біля Красної площі у Чернігові завершується: коли відкриють дорогу

До кінця тижня дорогу на вулицях Магістратській і Шевченка в центрі Чернігова планують відкрити для транспорту. Перекрита вона близько 2-х місяців. Повністю завершити роботи з реконструкції підземних мереж біля Красної площі мають до 1 серпня. Про це UA: Чернігів сказав головний інженер компанії-підрядника УТБ «Інжиніринг» Ігор Райхіль. Деталі – в сюжеті.

Ущільнення піщаної основи, насипання щебеню, після - асфальтування. Реконструкція водопровІдних мереж та заміна каналізаційного колектора на вулицях Магістратській, Кирпоноса й Шевченка в центрі Чернігова на завершальному етапі.

Ігор Райхіль, головний інженер ТОВ УТБ «Інжиніринг»: «На сьогоднішній день роботи по Магістратській і Шевченка з прокладання водопроводу й каналізації завершені. Залишились роботи по вулиці Кирпоноса. Зараз активно проводяться роботи на ділянці від перехрестя по вулиці Кирпоноса з вулицею Шевченка до вулиці Князя чорного. Ще нам залишилось близько 90 метрів прокладання водопроводу та каналізації.»

Згідно тендерної документації, реконструкція водопроводу коштувала міському бюджету 10,5 мільйона гривень, заміна каналізаційного колектора на мільйон більше, - 11,5.

«Але роботи ще на сьогоднішній день не завершені й кінцева сума не сформована, тому що частина робіт виконується, частина не виконується, вносяться коригування.»

Покласти перший шар асфальту й відкрити дороги для проїзду автомобілів тут планують до кінця тижня. Верхній - другий шар - покладуть вже наступного року.

«На сьогоднішній день ШБУ-14 виконує роботи підготовчі під основу для асфальтування. І ми вже зможемо відкрити проїзд по вулиці Магістратській і по вулиці Кирпоноса. Я думаю, що на цьому тижні. До 1 серпня всі роботи будуть завершені.»

Перекрили центральні вулиці Чернігова на початку квітня. Чернігівці до цього ставляться так. 

«Незручно, але ж це тимчасово. Зате яка краса буде.»

«Що ж поробиш, зроблять – буде зручніше.»