Чернігівська випускниця склала зовнішнє незалежне оцінювання з математики на 200 балів

17:39, 18 чер. 2019
 
Чернігівська випускниця склала зовнішнє незалежне оцінювання з математики на 200 балів

200 балів із зовнішнього незалежного оцінювання з математики набрала чернігівка Поліна Голодяєва. Таких, як вона, хто склав тест з математики на 200 балів, в Україні 98. Про це сказала завідувачка відділу обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Інна Кузьменко. За її словами, тестування з математики в Україні складали понад 150 тисяч учасників. Поліна навчається у 12-ій школі. Крім математики, складала тестування ще з трьох предметів. Українську здала на 197 балів, фізику – на 195. На результати з англійської мови чекає. Із випускницею спілкувалася наша Валентина Милько.

17-ти річна Поліна Голодяєва навчається в 12-ій школі у Чернігові. Йде до свого класу на зустріч зі своїм вчителем математики Василем Гопаченком. Він і директор школи.

«Дуже радий привітати Поліну з цими 200 балами, те що вона їх отримала, але ще більше радий, що вона їх дійсно заслужила.»

Василь Гопаченко навчає Поліну математиці з 5-го класу.

«Вона відноситься до тих дітей, яким бог дав математику, але ще до категорії тих дітей, які можуть взяти все від викладача.

Якщо говорити про обдарованість, то треба розуміти, що в 10-му класі вона привезла диплом 2-го ступеня Всеукраїнської олімпіади з економіки. А в 11-му диплом 3-го ступеня з МАНу. Це також високі нагороди, які вона має.»

Поліна – золота медалістка школи, пригадує, як розпочала займатись математикою.

«Це був десь 8-й клас, я стояла на перерві, розмовляла з кимось, Василь Васильович підійшов до мене, поклав руку ззаду на плече і сказав, я тебе на олімпіаду записав, він бачив, що у мене оцінки добрі, тому так сталося, а далі все пішло поїхало.»

Василь Гопаченко, вчитель математики: «Зараз, треба розв’язати всі завдання безпомилково, щоб отримати 200 балів, і тому це абсолютний максимум. І його досягати дуже складно.»

Поліна каже, перед тестуванням з математики не хвилювалась, тому що добре підготувалася.

«Занадто важко не було, навіть якщо по 3 тижні пропускала на олімпіадах, то могла сама потім наздогнати. Перечитувала наш підручник, могла запитати пару питань у вчителя або у репетитора і в принципі достатньо.»

Мама Поліни Лілія Лук’янова в 12-ій школі викладає англійську мову.

«200 балів – це не було нашою першочерговою метою, нашою метою це були знання, а 200 балів це тільки результат. Треба просто вірити в свою дитину. Діти можуть все.»

Поліна Голодяєва: «Завжди коли урок прогуляєш, то вся школа знає, мама знає, всі оцінки знає, коли домашнє завдання не зробив знає.»

Поліна каже, у вільний від навчання час грає на гітарі, тепер влаштувалася на роботу, щоб назбирати грошей на подорож. Окрім математики, Поліна здала українську мову на 197 балів та фізику – на 195. Наразі чекає результати з англійської мови. Каже, планує вступати до київського вишу, до якого саме – поки не вирішила.

Мама Поліни: «На сьогодні це дуже болюче питання, тому що моє бачення майбутнього і її бачення воно дещо відрізняється. Я б хотіла, щоб це був напрямок IT, він буде перспективним 200 або більше років, але Поліна вважає, що просто IT це дуже нудно. Поки, що ми в пошуку.»

Поліна Голодяєва: «Я просто хочу обрати те, що мені сподобається, щоб потім не пошкодувати про свій вибір.»