Скварського зареєстрували кандидатом у нардепи по 206 округу. До партії «Слуга народу» він відношення не має

14:27, 18 чер. 2019
 
Скварського зареєстрували кандидатом у нардепи по 206 округу. До партії «Слуга народу» він відношення не має

Олега Скварського зареєстрували як кандидата у народні депутати. Про це йдеться на офіційному сайті Центральної виборчої комісії.

Олег Скварський балотується за 206-им округом, який охоплює частину Новозаводського району Чернігова, а також Ріпкинський та Чернігівський райони. Іде на парламентські вибори як самовисуванець. За інформацією ЦВК, він безпартійний. Раніше очолював чернігівський міський осередок «Соціалістичної партії України», також був членом «Радикальної партії Олега Ляшка». У жовтні 2015-го року балотувався на посаду міського голови Бобровиці від партії «Наш край».

За його словами, зараз він очолює громадську організацію «Слуга народу Чернігівщини», зареєстровану у травні цього року. Як сказав телефоном сам Скварський, ця організація не має відношення до однойменної політичної партії.

Олег Скварський – кандидат у народні депутати

«Створена для того, щоб підтримати президента на Чернігівщині».

Як повідомила UA: Чернігів координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в області Наталія Висіканець, 15 червня спостерігачі організації нарахували у Чернігові близько сотні плакатів Олега Скварського із надписами ЗеПрезидент», «ПП Слуга народу», «Кінець епохи жадібності», «Олег Скварський».

Плакати розмістили на електроопорах, стінах будинків, зупинок та на стендах для агітації. З цього приводу спостерігачі написали заяву до поліції щодо порушень правил благоустрою.

Чернігівський відділ поліції зареєстрував порушення за статтею 152 адміністративного кодексу, що передбачає штраф від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Про це сказала речниця Чернігівського відділу поліції Алла Триліс.

Заяву до поліції з приводу плакатів Олега Скварського написав і 114-й номер у списку партії «Слуга народу» Сергій Гривко.

Як сказав він, Олег Скварський жодного відношення до партії не має.

Сергій Гривко – кандидат у народні депутати за виборчим списком партії «Слуга народу»

«Як можна довіряти людині, яка вже на початку цієї передвиборчої компанії намагається обдурити людей, прив’язати до «Зе!Команди» себе і, скажімо так, таким чином створювати собі піар. Жодного відношення до «Зе!Команди» він не має. Щодо цього було написано заяву до поліції особисто мною в плані того, що розміщення цієї реклами було в недозволених місцях. Попросив перевірки і знайти цих людей, і відповідно зробити все в межах закону».

Як сказав телефоном Олег Скварський, з цього приводу він давав пояснення у поліції. Порушенням чи маніпуляцією зовнішню схожість його плакатів із символікою партії «Слуга народу», він не вважає.

«Кольорова гама на плакатах збігається… Ну, сім кольорів у райдуги – вибрали такі», - сказав Скварський.

 

Читайте також: Голова правління «Чернігівгазу» йде в нардепи