У Гончарівському заклали перший камінь та освятили місце під будівництво першого на території селища храму

13:54, 14 чер. 2019
 
У Гончарівському заклали перший камінь та освятили місце під будівництво першого на території селища храму

У Гончарівському Чернігівського району сьогодні заклали перший камінь та освятили місце під будівництво храму. За словами капелана 1-шої окремої танкової Сіверської бригади отця Антонія, це буде перший храм на території селища. Будуватимуть його навпроти військової частини.

«Місце це обрали, щоб могли і військовослужбовці сюди мати доступ, і люди звичайні нашого містечка також могли підходити.»

Отець Антоній говорить: храм буде розміром 9 на 9 метрів, заввишки – теж 9 метрів. За його словами, за два тижні вони встигли вирити котлован, облаштувати опалубку, залити бетон. Точних термінів закінчення будівництва, поки що не називає. В яку суму воно обійдеться, каже: стане відомо по завершенню.

«На бетон ми тільки зараз вже використали 34 тисячі, от сьогодні ми залили бетон. І ще 15 тисяч ми вже використали на армування і на все інше. Силами військової частини і меценати, і волонтери – багато у нас… Ми підключили з отцями, військовим капеланами, які мені допомагали в цьому, ми підключили майже всю Україну.»