Підписував бутси та фотографувався із юними футболістами: як футболіст збірної України Андрій Ярмоленко нагороджував переможців літнього турніру

19:07, 12 чер. 2019
 
Підписував бутси та фотографувався із юними футболістами: як футболіст збірної України Андрій Ярмоленко нагороджував переможців літнього турніру

Футболіст збірної України та лондонського «Вест Гем Юнайтед» Андрій Ярмоленко у Чернігові сьогодні нагороджував переможців літнього юнацького турніру з футболу. Нагородження відбулося на стадіоні «Арена Чернігів». Участь у триденному турнірі взяло 150 юнаків та дівчат віком до 13-ти років. Загалом змагалися 10 команд з області. На нагородженні побувала наша Валентина Милько.

Так учасники турніру зустрічають Андрія Ярмоленка. На нього він приїхав разом зі своїм юнацьким тренером Віктором Лазаренком.

Тим часом на полі проходить заключна гра. За першість у турнірі борються футбольні клуби «Десна» та «Ніжин».

За ніжинців вболіває Руслан Попов. Приїхав на турнір підтримати сина – 12-ти річного нападника Богдана.

«Перемагає сильніший. Виграє завжди команда,  програє завжди тренер. Це футбольна закономірність. Найголовніше – всім удачі.»

Серед інших уболівальників і Олена Бобровська. Приїхала з Прилук підтримати сина Єгора Черненка. Він грає за чернігівську «Десну», жінка каже - у цьому матчі забив два голи.

«Ми самі з Прилук, а надихнув займатися дід, дуже любив футбол і син пішов у  діда.»

По закінченню гри Андрій Ярмоленко разом з тренером Віктором Лазаренком починає нагородження переможців та учасників турніру.  10 команд вишикувалися півколом. Спочатку статуетки отримали найкращі гравці команд. Потім оголосили переможців турніру. Третє місце виборола команда «Юність - 1», друге місце зайняла «Десна». Перше місце - за футбольним клубом з Ніжина.

Олександр Бабор, старший тренер команди «Десна»: «Звичайно, готувалися. Тиждень сиділи на пляжі на піску. Робили драбину, бар’єри, бігали. Розраховували на перше місце, але в кінці трохи не вистачило.»

Нагородили також гравців у номінаціях. Кращим бомбардиром став – гравець ніжинської команди Богдан Попов.

Віктор Лазаренко, заступник директора футбольної школи «Юність»: «Тренери і судді порадилися і вирішили визнати його кращим гравцем турніру.»

Богдан Попов, учасник турніру: «Почав займатися з 4-х років у Ніжині, з 9-10 років граю у київському «Динамо».»

Рустам Баєв став кращим воротарем турніру. Грає за команду «Юність - 1»

«Було дуже складно отримати нагороду кращого воротаря. Турнір був не з легких, а можна сказати найсильніших. Андрій Ярмоленко займався теж в «Юності» і мені хочеться грати як він.»

Андрій Ярмоленко ставить автографи на бутсах, фотографується з дітьми. Назарій Духно з команди «Юність 1» підписав свого м’яча.  

«Я дуже чекав зустрічі, тому що він займався в юності, як і я.»

Віктор Лазаренко тренував Андрія Ярмоленка з 13 до 18 років. Каже, зв’язок підтримують і зараз.

«Я слідкую за тим як він живе, за його станом здоров’я, як його сімя. Зв’язок у нас з ним постійний. Він мало змінився, такий же як і був, ніякої зоряності за ним, я не наблюдаю. Гордість дуже велика, мені дуже приємно коли люди проходять і кажуть слова вдячності, що я підготував такого гравця, це дуже приємно.»

Андрій Ярмоленко, футболіст: «Дитячий футбольний тренер – це як наші другі батьки. Ми дуже багато проводили часу разом.»

Андрій Ярмоленко каже, проведеним турніром задоволений. Розповідає як виникла ідея.

«Взагалі чому я схотів провести ці дитячі турніри. Мені ось буде 30 років, і я пам’ятаю кожний свій дитячий турнір. Можу розказати до дрібниць, як зіграли з тою чи іншою командою, хто забив. Це такі турніри, які залишаються в пам’яті на все життя.»