На перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка у Чернігові до кінця року встановлять світлофор

14:35, 4 чер. 2019
 
На перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка у Чернігові до кінця року встановлять світлофор

До кінця цього року на перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка у Чернігові встановлять світлофор. Про це UA: Чернігів сказав заступник директора комунального підприємства «Міськсвітло» Дмитро Хажевскас. Нагадаємо, електронна петиція з пропозицією встановити світлофор на цьому перехресті з’явилася на сайті міської ради 23 квітня. Вона набрала 289 з 250-ти необхідних підписів. Що з цього приводу думають водії та пішоходи, дізнавалася Олександра Денисенко.

Світлофору на перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка у Чернігові бути. Про це сказав заступник директора комунального підприємства «Міськсвітло» Дмитро Хажевскас.

«Міський голова провів робочу нараду з цього питання та, за результатами робочої наради, надав доручення стосовно розроблення проектної документації на будівництво світлофорного об’єкту. Подальші кроки: розробляється проектна документація по будівництву світлофорного об’єкту, проводиться погодження з усіма організаціями, проводиться державна експертиза, після проходження державної експертизи проводиться тендерна закупівля на проведення будівництва, за результатами тендерної закупівлі визначається виконавець робіт і вже виконавець робіт виконує роботи.»

За словами Дмитра Хажевскаса, світлофор на цьому перехресті має з’явитися до кінця року. Точних строків не називає.

«Після проведення тендерної закупівлі можна казати про конкретні дати та строки.»

Нагадаємо, електронна петиція з пропозицією встановити світлофор на перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка з’явилася на сайті міської ради 23 квітня. Вона набрала 289 підписів. ЇЇ автор – патрульний поліцейський Сергій Жук – тоді сказав: світлофор потрібен для того, щоб зменшити на цій ділянці кількість аварій. Пояснив, чому вони тут стаються.

«Я думаю, більше тут неуважність. Є люди, які місцеві, і просто звикли не виконувати вимоги встановлених знаків «СТОП». Є люди, які не місцеві, і чомусь їм здається, що вулиця Гонча – це головна і вони просто пролітають на неї.»

За словами прес-офіцера патрульної поліції області Віталія Копистка, від початку року на лінію «102» надійшло 15 повідомлень щодо аварій на цьому перехресті. На 7 з них виїжджали поліцейські. Інші – були або скасовані, або оформлені за нормами європротоколу. Остання ДТП сталася 31 травня. Тоді легковик AUDI зіткнувся з маршруткою та врізався у дерево в метрі від групи школярів, які готувалися перейти дорогу. Цей момент зафіксувала камера відеоспостереження. Водії, велосипедисти та пішоходи до встановлення світлофору ставляться по-різному.

Володимир Лупашин: «Я вважаю, він тут не потрібен. Якщо тут стоятиме світлофор, то буде рух складнішим, буде більше заторів. Нехай дивляться на знаки і дивляться по сторонах, не поспішають проїжджати.»

Григорій Полтавець: «Я думаю, що він тут необхідний, тому що тут постійно аварії трапляються. Я вже два рази бачив. Я зупиняюся на знак СТОП і пішоходи теж дивляться, тому що тут, особливо там далі на перехресті, кущі виходять аж сюди. Коли я машиною їду, там зовсім нічого не видно. Тут ще більш менш.»

Олександр Акуратов – пішохід: «Тут дуже такий активний рух транспортних засобів, тому, на мій погляд, він би тут не завадив. Це з однієї сторони. Але з іншої, якщо подивитися, доволі таки достатньо дорожніх знаків.»

Валерій Онишків – пішохід: «Потрібен, тому що тут дуже багато аварій було і багато людей постраждало.»