Договір із інвестором "Золотого пляжу" у Чернігові розірвали

16:50, 29 тра. 2019
 
Договір із інвестором

Приватний інвестор більше не обслуговує чернігівський пляж «Золотий берег». Про це журналісти UA: Чернігів дізнались від керівника комунального підприємства «Паркування та ринок» Миколи Гоголя», під час підготовки сюжету про відкриття пляжного сезону, що має відбутися 1 червня.

Зі слів Миколи Гоголя, угоду з інвестором – підприємцем Антоном Ковтуном - розірвали 7 травня цього року.

Владислав Атрошенко Чернігівський міський голова

«Ну не склалося. І він тоже розуміє, що стосунки… ми зайшли в складні стосунки неуправляємості»

Так міський голова Владислав Атрошенко говорить про стосунки з інвестором, який два роки обслуговував «Золотий берег». 7 травня з ним розірвали угоду про інвестування в розбудову пляжу. На цих кадрах ви бачите, як Владислав Атрошенко з Антоном Ковтуном її підписували 14 червня 2017 року. Підприємець отримав пляж в адміністрування на 20 років, натомість мав знести прибудову до торгового центру на розі проспекту Миру та вулиці Київської.

Згідно з угодою, Антон Ковтун міг вести торгівельну діяльність на пляжі, натомість мав обслуговувати його та вкласти у розбудову 120 тисяч доларів. Зокрема звести два куполи для літніх кафе та  два басейни, ось тут - між медичним пунктом та адміністративною частиною. Владислав Атрошенко каже, будівництво басейнів – одна з причин розірвання договору.

«Так як він малював це все, ми би прийшли, до, умовно кажучи, якоїсь іншої інфраструктури, але це вже був би не пляж.  А нам треба зупиниться на тій інфраструктурі, яка є, і її утримувать, оце моя позиція».

Угоду розірвали за згодою сторін, каже міський голова.

«Доходна частина, яку там він мав не дозволяла робить там прибирання взимку та ті об’єми робіт, які я вимагав. Тому що утримання – це дорога річ, а доходи він має тільки влітку. І комунікації у нас були складними, тому що він розраховував на прибутки там високі».

Тепер обслуговувати пляж буде комунальне підприємство «Паркування і ринок» за рахунок прибутків та додаткового фінансування з міського бюджету.

Владислав Атрошенко Чернігівський міський голова

Ми будемо робить необхідний обсяг робіт, при необхідності його дофінансовувать. І, можливо, це повинно буть виключно на умовах окупності, а там повинен буть порядок для людей, розумієте. Для чого ця міська влада, і для чого цей бюджет?»

Зі слів керівника підприємства Миколи Гоголя, зараз на пляжі працюють 12 людей щоденно.

«Це прибиральники, охорона, паркувальники. Ще в нас є людина. Яка відповідає за очистку піску. Окремо взяли людину, що займається очисткою піску на машині. І ще в нас є сантехнік, той, хто може приварити, замінити крани та інше».

Прибутки від оренди 8 торгових будиночків та платного паркування, за підрахунками Миколи Гоголя, витрати в повній мірі не покриватимуть.

«Приблизно, скажімо, пляж заробляє грубо 700 тисяч гривень за рік, а витрачає приблизно 800 тисяч гривень».

Інвестору повернули залишкову вартість збудованих кафе, на них Антон Ковтун витратив близько мільйона гривень, каже Микола Гоголь.

«Куполи, здається в районі 200 тисяч гривень, мені здається, якщо я не помиляюся. Тому що були вкладені ними кошти – проводили вони воду, каналізацію».

Коментувати причини розірвання угоди колишній інвестор відмовився.