«Друзі по бізнесу, навіть родичі по кумівству»: Бакшун розповів, хто дав йому гроші на заставу

15:59, 29 тра. 2019
 
«Друзі по бізнесу, навіть родичі по кумівству»: Бакшун розповів, хто дав йому гроші на заставу

Друзі по бізнесу та родичі по кумівству дали депутату міськради Івану Бакшуну 650 тисяч гривень на внесення застави.

Про це він сказав у коментарі UA: Чернігів, відповідаючи на запитання про друзів, які зібрали йому гроші на заставу.

 «Багато приймали участь. Це не партійці, це мої друзі по бізнесу, навіть там родичі по кумівству, скажемо так, допомогли мені зібрати ці кошти», - сказав Бакшун.

Іван Бакшун не став відповідати на питання про те, хто дав найбільшу суму і якою вона була.

«Це не партійці. Знаєте, воно на одних розраховуєш, другі допомагають, я дякую тим людям, які все-таки не залишили мене в такій ситуації, допомогли мені», - сказав Бакшун.

Нагадаємо, голову земельної комісії міськради Івана Бакшуна та керівника комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Валерія Горбатова затримали 15 травня за підозрою в отриманні 25 тисяч доларів – першої частини хабара в 50 тисяч доларів.  

Гроші, як сказав Начальник відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням Військової прокуратури Центрального регіону України Денис Давидов, посадовці вимагали за надання підприємцю в суборенду землі в Чернігові для будівництва багатоповерхівки. Горбатова затримали у Чернігові.

Бакшуна - у Києві в ресторані під час отримання грошей. Наступного дня, 16 травня, міський голова Владислав Атрошенко, відсторонив Валерія Горбатова від виконання обов’язків директора КП «Чернігівбудінвест».

17 травня Печерський районний суд Києва встановив розмір застави для затриманих: 650 тисяч гривень для Івана Бакшуна та 570 для Валерія Горбатова. 20 травня Іван Бакшун та Валерій Горбатов вийшли з-під варти.