Начальник Бахмацького відділу поліції Юрій Жула йде з посади після ДТП, що сталась за участю його авто цієї середи.

20:02, 24 тра. 2019
 
Начальник Бахмацького відділу поліції Юрій Жула йде з посади після ДТП, що сталась за участю його авто цієї середи.

Начальника Бахмацького відділу поліції Юрія Жулу звільнили з посади через порушення службової дисципліни. Чоловік не доповів до управління поліції в області про ДТП за участю його автомобіля. Про це UA:Чернігів сказала речниця поліції Юлія Ковтун. Юрій Жула каже, з посади йде за власним бажанням, про це подав рапорт.

28-річна Оксана Косовець гойдає 2-річного сина Станіслава. Два дні тому вона разом із сином і чоловіком потрапила у ДТП, повертаючись додому на таксі. Сталась аварія увечері на мосту у Бахмачі.

 Оксана Косовець, учасниця  ДТП 

«Ми доїхали до середини моста і сталося різке зіткнення. Машина в нас в’їхала зі сторони водія. Дитина чуть не вилетіла з автомобіля, я дитину схватила. Це було так швидко, що ми не запам’ятали ні водія, ні автомобіля».

Автомобіль, який зіткнувся з таксі, одразу зник з місця ДТП. Оксана каже, намагалися його наздогнати, але не встигли. На місце аварії викликали поліцію.

Оксана Косовець, учасниця  ДТП 

«Ніхто нас не опитував, не зіставляли протоколу , поліція поговорила з таксистом. Нас пересадили в інше такі і ми поїхали додому».

Житель Бахмача Олександр Савченко каже, на місце зіткнення  приїхав за 5 хвилин.

Олександр Савченко, житель Бахмача

«Був присутній патрульний автомобіль і наскільки мені відомо при мені ніхто нічого не складав».

Зіткнулася  з таксі машина Chevrolet Cruze, яка належить Юрію Жулі – начальнику Бахмацького відділу поліції.  Вона є в його декларації. Він це підтвердив – на камеру коментарів не дав, пояснюючи це відсутністю в місті. Телефоном сказав -  за кермом того вечора була його дружина, його звинувачують безпідставно.

Юрій Жула, начальник Бахмацького відділу поліції

«Політична ситуація. – Політична ситуація – це Ви що маєте на увазі? – Я маю на увазі… Не знаю. Можливо, комусь неугодний я. Жінка потрапила в аварію на моєму автомобілі. Активісти вирішили, що це я був за кермом, хоча я був вдома. Я вдома знаходився із дитиною. І біля мене товариш був. Я дитину забрав зі школи, дружина на роботі була. Я був вдома із дитиною і алкоголь того дня не вживав».

Дружина Юрія Жули працює на місцевому вокзалі. На роботі її застати знімальній групі UA: Чернігів не вдалося. Так само, і вдома.

Біля Бахмацького відділу поліції сьогодні зібралися жителі Бахмача і учасниця ДТП Оксана Косовець. Вони вимагали звільнення Юрія Жули з посади начальника .

Олександр Савченко, житель Бахмача

«Просто вже втомилися терпіти свавілля. Постійне вживання алкоголю начальником поліції , фальсифікація справ. Нічого не робиться».

 Максим Бурковський, житель Бахмача

«Почалися замовчування, начебто не начальник був за кермом,а його дружина. Але місто маленьке і бачили саме його. Місто маленьке, а поліція має багато важелів  і люди бояться сказати, це все відкрито на камеру».

Юрій Жула, начальник Бахмацького відділу

«Якщо вони раніше мене бачили, чому вони раніше ці факти не документували. Чи я ховався від когось, чи я тікав від когось? Нехай ці факти підтверджують. Так на кожного можна сказати будь-що».

Місцевий депутат Володимир Брюховецький виклав в інтернет фото -на ньому рапорт , в якому Юрій Жула просить звільнити його із посади начальника поліції за власним бажанням. 

 Юлія Ковтун, речниця поліції області

«Начальник Бахмацького відділу поліції проігнорував вимоги посадової інструкції і порушив службову дисципліну, а саме не доповів керівництву ГУНП про ДТП за участі його автомобіля було прийнято рішення про зняття його з посади.  Якщо перевірка встановить, що автомобілем керував начальник райвідділу і він був напідпитку, його буде звільнено з лав Національної поліції».

  Після аварії в автомобілі таксиста Олександра Ульянюка ВАЗ 2111 пошкоджені двері і дзеркало. Це фото зроблене після ДТП. Пошкодження, каже таксист, йому відновлює власним коштом Юрій Жула.

Олександр Ульянюк, таксист

«Хто вдарив, той і робить. А хто це ? Ви ж і так знаєте. Жули автомобіль. Я не знаю хто був, чи він чи жінка, я не побачив».

Оксана Косовець учасниця ДТП 

« Дитина стала дуже знервованою. Стала дуже погано спати. Вночі кричить « Їдемо-їдемо і падаємо!».Раніше він ходив  на горщик, а тепер під себе. Ніхто не питав, як дитина почувається. Ніхто не писав, не дзвонив, нічого. Нам нічого не потрібно, ми хочемо просто справедливості».