Іван Бакшун, якого затримали за підозрою у хабарництві, не піде з посади голови земельної комісії

17:28, 22 тра. 2019
 
Іван Бакшун, якого затримали за підозрою у хабарництві, не піде з посади голови земельної комісії

Голова земельної комісії та голова фракції «Батьківщина» у Чернігівській міській раді Іван Бакшун, якого затримали за підозрою у хабарництві, не буде залишати своїх посад. Про це він сказав журналістам UA: Чернігів під час сьогоднішнього засідання земельної комісії. Що з цього приводу думають його колеги по комісії, хто вніс заставу за Івана Бакшуна далі у сюжеті Наталії Гоман.

Засідання земельної комісії у Чернігівській міській раді. Обговорюють питання заборони гастролей пересувних цирків з тваринами у місті. У ньому бере участь Іван Бакшун.

«Наскільки я знаю, не беруть вже. То раніше ми давали дозволи. Вони брали на нашій території.»

Його тиждень тому затримали у Києві за підозрою в отриманні 25-ти тисяч доларів хабара.

У попередньому графіку засідань комісії прізвища Бакшуна немає. Чи виконує він зараз обов’язки голови комісії, питаємо депутатів.

Ярослав Ковтун: «Я не знаю, він прийшов на комісію, виконує він чи не виконує обов’язки. В порядку денному і графіку комісії вказаний Коваленко. Тож, Бакшун Іван, можливо, прийшов як депутат.»

Володимир Коваленко: «На табличці – це було сплановано раніше, але Іван Миколайович прибув на комісію і на сьогоднішній день чинний голова комісії, тому він виконує обов’язки.»

Члени земельної комісії на цьому засіданні не ініціювали відставку Івана Бакшуна з посади голови.

Ігор Желдак: - Ні, це не є повноваженнями комісії. – А чиїми це є повноваженнями? – Не знаю.

«У нас немає ніяких фактів, нам ніхто нічого, крім того, що бачили в пресі чи десь в інтернеті, ніяких аргументованих фактів не було в нас. А приймати рішення на основі якихось незрозумілих фактів – це дуже-дуже неправильно.»

Володимир Коваленко: «Треба якісь підстави, щоб у нас були якісь матеріали, щоб ми знали, що. Крім того, що було опубліковано у засобах масової інформації, більше ніякої інформації немає.

Я вважаю, що на сьогоднішній день я не володію інформацією, яка давала б мені підстави щось робити.»

Залишати посаду голови комісії та голови фракції «Батьківщина» в міськраді Іван Бакшун не збирається. Обставини затримання коментувати не хоче.

«Я як працював на громаду міста Чернігова, так і надалі буду працювати. Багато дуже великих планів. На даному етапі йде слідство. Я не хотів би, щоб мої слова якось коментувалися, що це якийсь тиск на слідство.»

За словами Івана Бакшуна, заставу в 650 тисяч гривень за нього внесли друзі.

«Друзі зібрали кошти. Я подякував всім, хто підтримав мене і мою родину. Дуже багато людей і зараз зустрічають на вулиці, підтримують. Мені дуже приємно.»

Нагадаємо, голову земельної комісії міськради Івана Бакшуна та керівника комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Валерія Горбатова затримали 15 травня за підозрою в отриманні 25 тисяч доларів – першої частини хабара в 50 тисяч доларів.  Гроші, як сказав Начальник відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням Військової прокуратури Центрального регіону України Денис Давидов, посадовці вимагали за надання підприємцю в суборенду землі в Чернігові для будівництва багатоповерхівки. Горбатова затримали у Чернігові. Бакшуна - у Києві в ресторані під час отримання грошей. Наступного дня, 16 травня, міський голова Владислав Атрошенко, відсторонив Валерія Горбатова від виконання обов’язків директора КП «Чернігівбудінвест». 17 травня Печерський районний суд Києва встановив розмір застави для затриманих: 650 тисяч гривень для Івана Бакшуна та 570 для Валерія Горбатова. 20 травня Іван Бакшун та Валерій Горбатов вийшли з-під варти. Ми також намагаємося отримати коментар Валерія Горбатова, або його захисника та готові надати їм право висловити свою думку у наступних випусках новин.

 

Читайте також: Гроші на заставу Бакшуну зібрали його друзі