На 4 гривні може зрости вартість кубометра холодної води у Чернігові

19:54, 21 тра. 2019
 
На 4 гривні може зрости вартість кубометра холодної води у Чернігові

На 4 гривні, або на 21 відсоток з наступного року може зрости вартість кубометра холодної води та водовідведення у Чернігові: таке рішення схвалили сьогодні учасники відкритого обговорення тарифів, які провів «Чернігівводоканал». Остаточне рішення про підвищення тарифів ухвалюватиме Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, сказав директор комунального підприємства «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

«На централізоване постачання 10,35 грн на 1 метр кубічний без податку, або 12,42 грн з податком на додану вартість. На централізоване водовідведення 10,34 за 1 метр кубічний без податку на додану вартість або 12,41.

На централізоване постачання холодної води з використанням внутрішньобудинкових систем 10.62 грн або 12,744 за метр кубічний з ПДВ. На послугу централізованого водовідведення внутрішньобудинкових систем 10,61 грн без ПДВ або 12,732.»

Як сказав Сергій Малявко, тариф планують збільшити у 2020 році через здорожчання електроенергії  та підвищення заробітної плати.  На обговорення прийшли 20 людей. Це працівники Чернігівводоканалу, заступник міського голови Андрій Черненко і двоє голів ОСББ.

Андрій Дмитерко, голова ОСББ: «Я вважаю, що можна було і більше підняти.  Аби можна було накопичити кошти на капітальні ремонти, але пенсіонери це все таки відчують.»

Максим Конашевич, голова ОСББ: «Я проти сплачувати більше, але, як почув, що ситуація достатньо критична і місто може реально впасти то це є необхідність наскільки я зрозумів.»

Наталія Музиченко, заступник директора з питань економіки КП «Чернігівводоканал»: «Результатом обговорень є схвалення намірів підприємства встановити тариф на 2020 рік. Розрахунки підприємства це одне, а чинники які враховує нацкомісія це інше. З практики можу сказати, що підвищення тарифів планувалося у 19 році на рівні 21 %, а по факту зростання відбулося на 11 %.»