Червона доріжка, урочиста церемонія, виступи артистів: в Обласній бібліотеці для дітей у Чернігові сьогодні відбувся «Бібліо-Оскар 2019»

19:41, 21 тра. 2019
 
Червона доріжка, урочиста церемонія, виступи артистів: в Обласній бібліотеці для дітей у Чернігові сьогодні відбувся «Бібліо-Оскар 2019»

Червона доріжка, урочиста церемонія, виступи артистів: в обласній бібліотеці для дітей у Чернігові сьогодні відбувся «Бібліо-Оскар 2019». Сьомий рік поспіль цю відзнаку отримують найактивніші читачі та їх родини. Більше про це – далі у сюжеті.

Перед обласною бібліотекою для дітей – червона доріжка, на глядацьких місцях читачі та їх батьки, до виступів готуються артисти, які також відвідують книгозбірню. Це – сьома церемонія нагородження найкращих читачів «Бібліо-Оскар 2019». За цей час нагородили більше ста п’ятдесяти  номінантів.

Тамара Клюй, директорка обласної бібліотеки для дітей: «У нинішньому святі червоною доріжкою пройдуть двадцять п’ять номінантів на майданчику біля бібліотеки. У 5 номінаціях кращий читач, читаюча родина, друг бібліотеки,партнерство заради дитини найактивніший читач.»

Загалом обласну бібліотеку відвідують сімнадцять тисяч читачів. Упродовж року працівники слідкують, хто бере найбільше книг. Ці люди і стають номінантами.

«У нас був дуже цікавий випадок, коли хлопчик був на нашому бібліоскарі і також захотів стати номінантом. Ми йому сказали, що для цього треба: читати багато книг. І так він у наступному році став володарем нашого бібліоскару.»

Номінанти ідуть червоню доріжкою – у цей час ведучі розповідають про їх інтереси та досягнення. Потім – отримують медаль, грамоту та приз. Один із десяти володарів «Бібліооскара» Дмитро Тупик радить читати якомога більше:

Дмитро Тупик, переможець у номінації «Найкращий читач року»: «Для свого задоволення, розвитку мозку та уяви. У мене дуже багато улюблених книг не можу виокремити одну.»

Чекає свого виходу на сцену і родина Виговських. Мама Яна та її чотири доньки крокують червоною доріжкою. Батько – знімає на телефон. Скільки прочитали за рік – точно не рахували, але кількість книжок точно більше, ніж дві сотні.

«Моя любов до книжок передалась дітям. Я їм з пелюшок читала і віршики і всі інші книжки. у нас вдома велика бібліотека, але вона стала замала. І ми прийшли до цієї бібліотеки тут дуже багато новинок.»

Рекомендує сестрам, які книжки читати – Поліна Виговська.

«Я завжди раджу перелік, а вони обирають, що їм читати.

Так як Поліна вчить уроки – вона ще на коліна книжку кладе. Я захожу – вона одразу ховає. Бо коли ж уроки учити. І вона: зараз-зараз. Тому у нас такий великий оборот  іде.»

Олександр Виговський, переможець у номінації «Читаюча родина»: «Вони дуже люблять читати вони набирають книжки, а я їм допомагаю завозити бо книжок багато.»

У перервах між нагородженнями для глядачів виступали танцюристи, співаки, майстри циркового мистецтва.