Новообраний президент Володимир Зеленський вступив на посаду і заявив про розпуск парламенту

15:17, 20 тра. 2019
 
Новообраний президент Володимир Зеленський вступив на посаду і заявив про розпуск парламенту

Новообраний президент Володимир Зеленський - урочисто вступив на посаду. І одразу ж - заявив про розпуск парламенту. Церемонія інавгурації відбулася в будівлі Верховної Ради. Приїхали попередні президенти, а також іноземні делегації - близько шістдесяти представників інших держав. Серед них і п’ятеро президентів. Як усе було й що сказав Володимир Зеленський у своїй промові - про це Сергій Гільді.

З восьмої ранку під будівлею Верховної Ради збираються люди.

Юлія Копицяк, киянка: «Дуже цікаво подивитися на інавгурацію новообранного президента. Оскільки він дикламує що він вне системи, що він не такий як усі. На відомих людей які приїдуть подивитися та привітати нашого президента. +++ Перевіряють на те що ми нічого з собою поганого не приносимо, водички не можна, нічого не можна.»

О 10-й - офіційна частина. Новообраний президент Володимир Зеленський іде в парламент Маріїнським пАрком.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкриває засідання. Новообраний президент разом із парламентарями співає гімн. Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук зачитує протокол результатів виборів президента.

Новообраний президент присягає на вірність українському народові.

Зеленський займає президенське місце. Посвідчення президента йому вручають за трибуною. І передають інші атрибути керівника держави. Новий президент виступає з промовою.

У перший робочий день тижня Володимир Зеленський просить поставити на голосування кілька законопроектів. Просить звільнити високопосадовців. І розпускає Раду

Після президентської промови голова парламенту закриває засідання.

Новий президент іде в Маріїнський палац. На ґанку знайомиться з керівниками силових відомств та армії. Опісля відбувається церемонія підняття державного прапора.